Sågningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
97
Utgivningsdatum
2019-06-14
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
200 x 150 x 8 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789188799906

Sågningar

Häftad,  Svenska, 2019-06-14
198
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Peppe Eng, Lennart Ekdal, Malou von Sivers med flera har en brunchföreställning på Berns som de kallar Nyhetsankorna . De sjunger, kryper omkring och gör sketcher i ungefär två timmar med paus. Det känns som två år. Efteråt måste jag gå hem och duscha.

Sågningar berättar om några av de värsta, bästa och konstigaste sågningarna som drabbat svenska filmmakare, författare och underhållare. August Strindberg, Selma Lagerlöf, Ingmar Bergman och Hasse & Tage alla har de blivit tillplattade i recensioner. De är inte ensamma. Karl Gerhards första revy beskrevs som genuin smörja , Astrid Lindgren påstods skriva fantasilöst , Lars Noréns första pjäs avfärdades som trams . Nu levande författare som Alex Schulman och Linda Skugge berörs också, du får det bästa av det värsta över ett sekel.

Staffan Bjerstedt är journalist och humorförfattare. Över 120 revysällskap runt om i landet har någon gång begagnat sig av hans texter. Han har t.ex. haft med sina texter i Chinarevyn på Chinateatern och Lorrys revy på Oscarsteatern.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Bjerstedt