Sågningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-04-26
Förlag
Lava Förlag
SAB
G.0971
ISBN
9789188799906
Sågningar (häftad)

Sågningar

Häftad Svenska, 2019-04-26
152
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Peppe Eng, Lennart Ekdal, Malou von Sivers med flera har en brunchföreställning på Berns som de kallar Nyhetsankorna . De sjunger, kryper omkring och gör sketcher i ungefär två timmar med paus. Det känns som två år. Efteråt måste jag gå hem och duscha.

Sågningar berättar om några av de värsta, bästa och konstigaste sågningarna som drabbat svenska filmmakare, författare och underhållare. August Strindberg, Selma Lagerlöf, Ingmar Bergman och Hasse & Tage alla har de blivit tillplattade i recensioner. De är inte ensamma. Karl Gerhards första revy beskrevs som genuin smörja , Astrid Lindgren påstods skriva fantasilöst , Lars Noréns första pjäs avfärdades som trams . Nu levande författare som Alex Schulman och Linda Skugge berörs också, du får det bästa av det värsta över ett sekel.

Staffan Bjerstedt är journalist och humorförfattare. Över 120 revysällskap runt om i landet har någon gång begagnat sig av hans texter. Han har t.ex. haft med sina texter i Chinarevyn på Chinateatern och Lorrys revy på Oscarsteatern.
Visa hela texten

Fler böcker av Staffan Bjerstedt

Bloggat om Sågningar