Urtidsbilder (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2019-03-25
Upplaga
1
Förlag
Fria Ligan
Medarbetare
Setterwall Klingert, Amanda (red.) / Algstrand, Dan (form)
Illustratör/Fotograf
Simon Stålenhag
Dimensioner
260 x 290 x 20 mm
Vikt
925 g
SAB
Udbbhe
ISBN
9789188805034
Urtidsbilder (inbunden)

Urtidsbilder

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-03-25
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Dinosaurier och andra urtidsdjur tolkade av Simon Stålenhag

Den internationellt hyllade konstnären och författaren Simon Stålenhag har slagit världen med häpnad med sina konstböcker som visar en välbekant och samtidigt främmande värld. Nu vänder han blicken från science fiction till vetenskap och tar sig an ett av sina favoritämnen urtidsdjur.

I boken Urtidsbilder vaknar allt från dinosaurier till ammoniter till liv i en serie illustrationer av Simon Stålenhag som skapades till Naturhistoriska riksmuséets stora utställning om urtidsdjur. Målningarna av djuren i de miljöer de en gång levt i samlas nu för första gången i en tryckt volym. De kompletteras av nyskrivna texter som gör nedslag i vår planets urtidshistoria av Anna Davour, vetenskapsjournalist på tidskriften Forskning & Framsteg.

Stålenhags konstböcker har hyllats världen över och ska nu även bli Hollywoodfilm och amerikansk tv-serie. Urtidsbilder är en påkostad konstbok som för läsaren tillbaka till den tid då dinosaurier vandrade över jorden. Ett måste för alla dinosaurieälskare och Stålenhag-fans.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Urtidsbilder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Strålande
    Kristian Johansson, 29 september 2020

    Informativ text och bilderna fantastiska och fantasieggande. Man får en känsla att flyttas tillbaka i tiden när man läser den. En tidsskala saknas dock i boken. Svårt att få grepp om de enorma tidsrymder som boken behandlar.

Visa alla 1 recensioner