Nationalboken : den enda sanna skrönan om Nationalteatern (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2018-04-20
Förlag
Vulkan
Dimensioner
245 x 210 x 25 mm
Vikt
1330 g
SAB
Ijz Nationalteatern
ISBN
9789188809087
Nationalboken : den enda sanna skrönan om Nationalteatern (häftad)

Nationalboken : den enda sanna skrönan om Nationalteatern

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-04-20
309
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
NATIONALBOKEN - den enda sanna skrönan om Nationalteatern Många känner till Nationalteatern genom skivor och Nationalteaterns Rockorkester som farit runt i landet under nästan trettio år. På detta sätt har vår musik och våra texter nått nya generationer och nya grupper. Till exempel är låten Livet är en fest en höjdare i alla samhällsgrupper. Denna bok berättar om musikens ursprung i föreställningar och om den tid när dessa kom till. Detta är en bok om Nationalteatern som teater i ett spännande sjuttiotal. Det är inte en bok om coverbandet Rockorkestern. Detta är en Skröna. Alltså uppdiktad, häpnadsväckande, otrolig (folklig och humoristisk) berättelse med ofta starkt burleska inslag, skepparhistoria; stundom även överdriven eller lögnaktig uppgift, lögn. Anser Svenska Akademin. En skröna är en personligt hållen berättelse med passande överdrifter, vilka förstärker berättelsen. En skröna kan ofta vara direkt osann, men den berättas för att vara underhållande. Vet Wikipedia. Synonymer till skröna: lögnhistoria, lögnaktig historia, myt, dikt, påhitt, skepparhistoria, rövarhistoria, vandringssägen, bluff, båg, amsaga. Ibland kan skrönor uppstå för att någon velat dölja en otrevlig sanning eller för att försköna en tråkig verklighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nationalboken : den enda sanna skrönan om Nationalteatern
  2. +
  3. De legendariska åren : Metronom Records

De som köpt den här boken har ofta också köpt De legendariska åren : Metronom Records av Håkan Lahger, Lasse Ermalm (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nationalboken : den enda sanna skrönan om Nationalteatern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok
    Bo Karlsson, 16 augusti 2018

    Det är inte bara en bok om Nationalteaterns teateruppsättningar. Det är ett stycke svensk kulturhistoria från sent sextiotal och framåt.

Visa alla 1 recensioner