Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2019-03-28
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Medarbetare
Nyman, Anders (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
437 g
SAB
Lz Karlsson Ambrose, Pebbles,Vlaaa
ISBN
9789188813657
Vid vansinnets rand 2 (kartonnage)

Vid vansinnets rand 2

Kartonnage Svenska, 2019-03-28
150
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vid vansinnets rand 2 är uppföljaren till Vid vansinnets rand av Pebbles Karlsson Ambrose. Båda böckerna bygger på en blogg som funnits på 1177 Vårdguiden, där författaren bloggade under två år om hur det är att leva med en psykossjukdom. Det är blandade inlägg om vardagen som sjuk, men också om roliga saker och synen på hur samhället ser på dem med psykisk diagnos. Men de med psykisk diagnos, hur ser de på samhället?

Läsarna av bloggen är många de är människor som själva lider av en psykossjukdom, anhöriga och personal inom psykiatrin och socialtjänsten. Men böckerna riktar sig också till politiker, skolpersonal, forskare och andra människor som har ett intresse för psykiatri.

Varför mår man så dåligt när man har en psykos? Hur står det till med alla unga som mår så dåligt i vårt moderna samhälle? Är kraven på att vara lyckad och ha en fin fasad verkligen bra för oss? Vågar vi fråga varandra de där svåra frågorna och hur tänker vi egentligen?

I den här boken får läsaren också veta lite om rättspsykiatrin i Sverige. Hur många blir egentligen dömda till vård efter ett brott? Författaren berättar även om hur man går i terapi och hur behandling med tolk fungerar.

Pebbles Karlsson Ambrose är 49 år och bor i Stockholm. Hon har även skrivit bokenJag vet inte var psykoser kommer ifrån - om att insjukna i och leva med en psykossjukdom. Hon är skribent och jobbade över femton år i reklambranschen innan hon blev allvarligt sjuk. Hennes diagnos är schizoaffektivt syndrom, vilket är en psykossjukdom likt schizofreni och bipolär sjukdom. Många med psykossjukdomar upplever liknande symptom. Pebbles är även välgörenhetsambassadör för Psykiatrifonden. Läs mer om författaren på www.pebbles.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vid vansinnets rand 2
  2. +
  3. Andetaget, livet, evigheten: vägledning i varje ögonblick

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andetaget, livet, evigheten: vägledning i varje... av Sofia Sivertsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pebbles Karlsson Ambrose