Träsk (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (358.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Bruno Årfors
Utgivningsdatum
2018-12-19
Förlag
Whip Media
ISBN
9789188813862
Träsk (ljudbok)

Träsk (ljudbok)

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-12-19
129
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur går det när man gradvis inser att ens pappa inte står för den där tryggheten man trodde? Att kaoset finns där man är, inte någon annanstans? Att det kanske är just pappa som är farligast av alla man känner? I en isolerad familj kan man leva som förblindad, utan vare sig vilja eller förmåga att ifrågasätta det som händer. Allting upplevs som normalt.

Klas Berggren har fångande greppat problematiken i att leva i en dysfunktionell familj. Huvudpersonen växer upp i miljöer där borderline, projicering och dissociation är okända begrepp. Författaren beskriver på ett naket sätt hur familjen använder psykisk sjukdom som ett vapen för att smutskasta varandra. Boken är omskakande, avslöjande och angelägen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Träsk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En gripande och inspirerande skildring
    Jessika Lilja, 11 mars 2019

    En gripande skildring av att växa upp med en familjemedlem som har borderline (emotionellt instabil personlighetsstörning). Fantastisk intressant och samtidigt en väldigt otäck historia som kryper in under skinnet och väcker mycket tankar. Hur hade jag själv agerat om jag vuxit upp under samma förutsättningar? Hur hade min självbild påverkats om det som händer i familjen förvrängs och förvrids? Huvudpersonen Mats får mer och mer insikt om att något inte står rätt till och försöker hantera sit... Läs hela recensionen

  2. Kryper in under skinnet!
    Daniel, 24 december 2018

    Den här psykologiska dokumentärromanen av Klas Berggren kryper verkligen in under skinnet och stannar där. Man får följa den ångestfyllda pojken som tror han vet hur han ska uppföra sig mot sin speciella pappa. Slutligen växer pojken upp till en insiktsfull man. Det känns som man skulle kunna hjälpa huvudpersonen genom att enträget lyssna vidare. Samtidigt vill man inte att boken ska ta slut eftersom spänningen och konflikten hela tiden byggs upp. Den utmärkte uppläsaren Bruno Årfors sätter extra krydda på boken. Rekommenderas starkt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Klas Berggren

Bloggat om Träsk