Vedergällningen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (349.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Tom Thorne (del 3)
Inläsare
Håkan Julander
Utgivningsdatum
2018-09-21
Förlag
Jentas
Översättare
Jan Malmsjö
ISBN
9789188827340
Vedergällningen (ljudbok)

Vedergällningen Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-09-21

Styckköp

141

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Douglas Remfry släpps fri från fängelset, där han avtjänat ett långt straff för våldtäkt, har han planer på att börja ett helt nytt liv. Men drömmarna får ett abrupt slut. Efter bara tio dagar i frihet hittas hans kropp på ett sjaskigt hotell i utkanten av London. Naken, fastbunden och misshandlad nästan till oigenkännlighet.

En kort tid därefter mördas en annan sexförbrytare. Tillvägagångssättet är nästan det samma och flera detaljer runt omkring är identiska. Bland annat har någon beställt stora blomsterkransar i de dödas namn.
Kommissarie Tom Thorne inser att det med största sannolikhet är fråga om samma gärningsman. Frågan är bara hur mördaren har lyckats hitta sina offer? Rättssystemet ska ju garantera sekretess för alla frisläppta fångar.

Polisen har inte mycket att gå efter inte förrän man hittar några brev med anknytning till bägge männen. Uppenbarligen har brotten samband med en fruktansvärd händelse långt tillbaka i det förflutna. En hel familjs liv slogs i spillror efter en brutal våldtäkt och allting tyder på att någon är ute efter att hämnas. Och helt säkert är att mördaren inte tänker nöja sig förrän alla har fått sina straff!
För en gångs skull har Thorne svårt att känna någon sympati för offren. Inte förrän han stöter på en person som det känns värt att kämpa för. En person som kommer att betyda mer för honom än han kan ana på gott och ont.

Är det möjligt att rättfärdiga ett avskyvärt brott för att offret i sin tur begått ännu värre handlingar? Det är en av frågorna som Mark Billingham berör i sin nya kriminalroman Vedergällningen den tredje, fristående delen i serien med kommissarie Tom Thorne. Än en gång lyckas författaren kombinera fängslande personporträtt med en stark intrig, där läsaren får vara beredd på många snabba vändningar före det överraskande slutet.

Billingham har en kuslig talang och han spelar i samma liga som mörkrets mästare Ian Rankin och Val McDermid. Daily Mirror
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mark Billingham