UR-bilder : utbildningsprogram som tv-genre (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skrifter om utbildningsprogram
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2005-06-01
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Bu-c:bf Sveriges utbildningsradio,Eabx
ISBN
9789188830180
UR-bilder : utbildningsprogram som tv-genre (häftad)

UR-bilder : utbildningsprogram som tv-genre

Häftad Svenska, 2005-06-01
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
I vår samtida tv-kultur, med kommersiella kanaler, kabel-tv, satellit-tv och inom en inte alltför avlägsen framtid också en genomförd digitaliserad sändningsform, har olika programformers verksamhet diskuterats och ifrågasatts. En av dessa programformer är utbildningsprogrammen - man har menat att UR:s utbud ofta inte skiljer sig mer än marginellt från SVT:s folkbildande program och ifrågasatt UR:s närvaro i tv-världen. Diskussionen om folkbildande kontra utbildande program är en gammal motsättning som envist lever kvar. Går det, och är det överhuvudtaget fruktbart, att skilja mellan utbildande och folkbildande program? Innehåller utbildningsprogrammen bestämda och definierbara element som ständigt återkommer och vilkas speciella sammansättning särskiljer utbildningsprogrammen från andra program? Kan utbildningsprogrammen försvara sin plats bland andra "bildande" program som sänds i televisionen?
Genom analyser av tv-program, programhäften, hemsidor och andra utgåvor från UR diskuterar författaren dessa och andra frågor i denna studie.
Ann-Kristin Wallengren är fil.dr. och verksam som universitetslektor i film- och medievetenskap vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. UR-bilder : utbildningsprogram som tv-genre
  2. +
  3. Samhällets experter och samhällsproblem : utbildningsprogram om narkotika o

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhällets experter och samhällsproblem : utbil... av Judith Areschoug (häftad).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om UR-bilder : utbildningsprogram som tv-genre

Övrig information

I vår samtida tv-kultur, med kommersiella kanaler, kabel-tv, satellit-tv och inom en inte alltför avlägsen framtid också en genomförd digitaliserad sändningsform, har olika programformers verksamhet diskuterats och ifrågasatts. En av dessa programformer är utbildningsprogrammen ¿ man har menat att UR:s utbud ofta inte skiljer sig mer än marginellt från SVT:s folkbildande program och ifrågasatt UR:s närvaro i tv-världen. Diskussionen om folkbildande kontra utbildande program är en gammal motsättning som envist lever kvar. Går det, och är det överhuvudtaget fruktbart, att skilja mellan utbildande och folkbildande program? Innehåller utbildningsprogrammen bestämda och definierbara element som ständigt återkommer och vilkas speciella sammansättning särskiljer utbildningsprogrammen från andra program? Kan utbildningsprogrammen försvara sin plats bland andra "bildande" program som sänds i televisionen?
Genom analyser av tv-program, programhäften, hemsidor och andra utgåvor från UR diskuterar författaren dessa och andra frågor i denna studie.