Guds synd (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (135.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Mörkrets barn (del 1)
Inläsare
Christoffer Svensson
Utgivningsdatum
2020-06-11
Förlag
Kadabra
ISBN
9789188841261
Guds synd (ljudbok)

Guds synd (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-06-11
79
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Den unga antikhandlaren Jona råkar i 1890 talets London väcka en ondska som legat i dvala i tusen år. En uråldrig vampyr. Jona får aldrig något val. Vampyren angriper och dödar honom nästan. Men i sista stund ändrar den sig och förvandlar honom. För i denna nya, främmande värld, behöver den vägledning av någon som kan och förstår. Jona förändras. Sinnena förstärks till en tillsynes omöjlig grad. Han blir också starkare och snabbare. Men allt är inte bara bra. Hur ogärna han än vill det, så driver den brinnande törst efter blod honom till att mörda. Men är Jona född till att mörda eller är han allt för mycket människa. Långsamt men säkert bryts han sönder. Mänskligheten går allt mer förlorad. Desperat gör han allt han mäktar för att hålla kvar den sista gnistan ljus. Han ställs samtidigt inför frågor om Gud, Satan, gott och ont. Vad har han blivit och var kommer vampyrer ifrån? Hur mycket han än försöker att inte mörda, så är det ingen mening. När den röda törsten rider honom, har han inget val. I Jack the Rippers kölvatten börjar snart rykten om en ny mördare florera i Londons undre värld. Och han är inte en ensam jägare i Londons natt. Det finns andra. Sådana som inte vill synas och höras, sådana som inte ser nådigt på dem som riskerar att avslöja sig för människan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Guds synd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En skräckfylld vampyrberättelse
    Snezana Lindskog, 31 augusti 2020

    Första gången jag har bekantat mig med Mikael Mansens skrivkonst är i berättelsen Elin som en fullständig överraskning. Innovativ och tänkvärd.

    I Guds synd har Mikael gestaltat miljöerna vilket förstärker mystiken och stämningen. Hela repertoaren av sinnena är involverade i berättelsen, smutsen, de vidriga dofterna, förfallet, det mörka, det syndiga med sexberättelser som är ohöljt beskrivna och det horribla som hela tiden hänger i luften. Jag fanns nästan där på plats. Bilderna blir... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Mansén