Om allt vore annorlunda (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2018-12-27
Förlag
Mima Förlag
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
217 x 143 x 25 mm
Vikt
498 g
SAB
Hc
ISBN
9789188845269
Om allt vore annorlunda (inbunden)

Om allt vore annorlunda

(8 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-12-27
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tre generationer, två förbjudna kärlekshistorier, tusen normer att bryta.

När Evert dyker upp på barnhemmet väcks känslor i Rune som han inte alls känner igen. Evert får honom att le och plötsligt bryter Rune mot regler han tidigare alltid följt, han som varit skötsam och en av biträdenas favorit ända sedan han lämnades på barnhemmet i sexårsåldern.

Anna älskar Tove, för med Tove känner hon sig levande på ett sätt som hon aldrig upplevt med Mattias. Ändå är det Mattias hon är gift med, och att utsätta honom och deras två barn för en skilsmässa känns otänkbart. På samma gång kan hon inte släppaTove, den människa som äntligen har fått henne att känna.

Och på ålderdomshemmet på Öland sitter Douglas och längtar efter att komma hem till sin blå villa vid havet. Han är glad för livet han fick och sörjer samtidigt det han förlorade.

Rune, Anna och Douglas lever i olika tider och på olika platser men deras historier förenar dem på fler än ett sätt.

SANNA MAC DONALD arbetar som högstadielärare i svenska och tyska och har i många år föreläst för skolpersonal om hbtq-frågor och normkritisk pedagogik. Om allt vore annorlunda är hennes skönlitterära debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om allt vore annorlunda
 2. +
 3. Ett så starkt ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett så starkt ljus av Lyra Ekström Lindbäck (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Om allt vore annorlunda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En sån fin berättelse
  -, 8 juli 2021

  Åh!! En sån fin berättelse!! Det är en välskriven historia med en finstämd och varm ton. Att boken utspelar sig både 1937 och 2017 ger perspektiv i handlingen. Det blir tydligt hur mycket som hänt vad gäller samkönad kärlek och rätten att vara sig själv. Både i lagstiftning och samhällets attityd. Tack och lov.
  Den här boken rör vid mitt hjärta och jag vill inte den ska ta slut. Som tur är, kommer en uppföljare inom kort, och jag får återse Anna, Rune och Douglas. Om allt vore annorlun... Läs hela recensionen

 2. Underbar bok!
  Lollos bokhörna, 3 december 2019

  När Evert dyker upp på barnhemmet väcks känslor i Rune som han inte alls känner igen. Evert får honom att le och plötsligt bryter Rune mot regler han tidigare alltid följt.

  Anna älskar Tove, för med Tove känner hon sig levande på ett sätt som hon aldrig upplevt med sin man Mattias.

  Hennes bok är också väldigt bra. En berättelse om kärlek, i dåtiden förbjuden, i nutiden tillåten men kanske svår att acceptera.

  Jag berörs så av Runes historia, hur kärleken till Evert v... Läs hela recensionen

 3. Underbar bok!
  Ifiyenia, 11 oktober 2019

  Sanna Mac Donald är träffsäker och klockren i sitt språk, det är helt galet att det här är en debut. Berättelsen, berättelserna... Både separata och sammanflätade i sin helhet är de så starka, otroligt berörande. Och äkta. Ämnet så viktigt, och förkrossande att detta varit verklighet för så många. "Om allt vore annorlunda" är en absolut fullträff. Borde bli obligatorisk läsning för unga, och filmatiseras som miniserie. Det tror jag den skulle bli underbart vacker som. Författaren har fångat så mycket inom dessa pärmar, och jag saknar ingenting.

 4. En fantastisk bok
  Linda, 11 oktober 2019

  Om allt vore annorlunda av Sanna Mac Donald - en alldeles fantastisk bok som fångar läsaren från första sidan. Jag älskar Sannas sätt att skriva: språket, hur karaktärerna beskrivs och berättelserna som vävs ihop mot slutet. Karaktärerna är mycket trovärdiga och jag känner med dem i deras ångest och längtan. Allt är väldigt snyggt och proffsigt genomarbetat.
  En bok jag varmt kan rekommendera.

 5. Imponerande debut!
  Kaffeläsaren, 10 mars 2019

  Om allt vore annorlunda är en fint skriven roman om förbjuden kärlek. Vi får följa Rune som år 1937 börjar få starka känslor för Evert. En tid då kärlek mellan två män ansågs som en sjukdom och det var så förbjudet att det utdelades grova straff för. Nutiden där Anna är kär i Tove är något enklare vad gäller att vara kär i en person av samma kön, men ändå upplever Anna massor av kval och funderingar och undrar om det är rätt. Det är en imponerande debutroman Sanna skrivit! Kärleken som målas ... Läs hela recensionen

 6. Önskar att alla tar chansen att läsa denna pärla
  Maria T, 11 januari 2019

  Tre berättelser med åttio års tidsskillnad, vävs ihop på att fantastiskt sätt. Språket är vackert och lätt, det är otroligt svårt att släppa boken ens för en liten stund, och platserna är beskrivna på ett sätt att en ser dem framför sig. Det är en viktig bok, sett med min nutida blick, och som släktforskare tillför den ytterligare en dimension. Jag rekommenderar den varmt, och hoppas många tar chansen att läsa denna pärla.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Sanna Mac Donald

 • Allt som en gång var

  Sanna Mac Donald

  Anna har skilt sig från Mattias och kan äntligen satsa på relationen med Tove, kvinnan hon älskar. Hon borde vara lyckligare än någonsin, men ändå är det något som skaver. Hon sörjer Douglas, sin gammelfarbror. Brevet han lämnade efter sig när han...

 • Ospårat

  Sanna Mac Donald

  Palle slutar snart nian. Sakta men säkert tar hon avstånd från barndomsvännerna, för hon är inte längre som de. Hon delar inte deras intressen och dessutom bryr hon sig inte om killar. Däremot är hon nyfiken på Hanna, den enda lärare som går att p...