Om allt vore annorlunda (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2018-12-27
Förlag
Mima Förlag
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
217 x 143 x 25 mm
Vikt
498 g
SAB
Hc
ISBN
9789188845269
Om allt vore annorlunda (inbunden)

Om allt vore annorlunda

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-12-27
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tre generationer, två förbjudna kärlekshistorier, tusen normer att bryta.

När Evert dyker upp på barnhemmet väcks känslor i Rune som han inte alls känner igen. Evert får honom att le och plötsligt bryter Rune mot regler han tidigare alltid följt, han som varit skötsam och en av biträdenas favorit ända sedan han lämnades på barnhemmet i sexårsåldern.

Anna älskar Tove, för med Tove känner hon sig levande på ett sätt som hon aldrig upplevt med Mattias. Ändå är det Mattias hon är gift med, och att utsätta honom och deras två barn för en skilsmässa känns otänkbart. På samma gång kan hon inte släppaTove, den människa som äntligen har fått henne att känna.

Och på ålderdomshemmet på Öland sitter Douglas och längtar efter att komma hem till sin blå villa vid havet. Han är glad för livet han fick och sörjer samtidigt det han förlorade.

Rune, Anna och Douglas lever i olika tider och på olika platser men deras historier förenar dem på fler än ett sätt.

SANNA MAC DONALD arbetar som högstadielärare i svenska och tyska och har i många år föreläst för skolpersonal om hbtq-frågor och normkritisk pedagogik. Om allt vore annorlunda är hennes skönlitterära debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om allt vore annorlunda
 2. +
 3. Varm mjölk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varm mjölk av Deborah Levy (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Om allt vore annorlunda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Imponerande debut!
  Villivonkansbooks (Örebro), 10 mars 2019

  Om allt vore annorlunda är en fint skriven roman om förbjuden kärlek. Vi får följa Rune som år 1937 börjar få starka känslor för Evert. En tid då kärlek mellan två män ansågs som en sjukdom och det var så förbjudet att det utdelades grova straff för. Nutiden där Anna är kär i Tove är något enklare vad gäller att vara kär i en person av samma kön, men ändå upplever Anna massor av kval och funderingar och undrar om det är rätt. Det är en imponerande debutroman Sanna skrivit! Kärleken som målas ... Läs hela recensionen

 2. Önskar att alla tar chansen att läsa denna pärla
  Maria T, 11 januari 2019

  Tre berättelser med åttio års tidsskillnad, vävs ihop på att fantastiskt sätt. Språket är vackert och lätt, det är otroligt svårt att släppa boken ens för en liten stund, och platserna är beskrivna på ett sätt att en ser dem framför sig. Det är en viktig bok, sett med min nutida blick, och som släktforskare tillför den ytterligare en dimension. Jag rekommenderar den varmt, och hoppas många tar chansen att läsa denna pärla.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Om allt vore annorlunda