Renässansringen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2019-07-26
Förlag
MiMa Förlag
ISBN
9789188845436
Renässansringen (e-bok)

Renässansringen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-07-26
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Oerhört medryckande läsning« Johanna Wistedt, recensent Amelia

Den efterlängtade uppföljaren till Drottningklockan och andra delen i Elisabeth Öhmans historiska spänningstrilogi.


Mitt under senrenässansens glansdagar år 1562 galopperar den mystiske Mr Walker in i kungaborgen Palace of Holyroodhouse i Edinburgh för att fria till Drottning Mary Stuart av Skottland. Han erbjuder henne en magnifik ring, vars krona är formad som en dödskalle.

Kyrkogårdsvaktmästaren och amatörurmakaren Aron Petterssons heta passion för klockor leder honom rakt in i ett dramatiskt äventyr där en besynnerlig Londonvåning, en faster med hemlighetsfulla drivkrafter, drottning Elizabeth II:s guldgnistrande slottsklockor och den dödsskallemärkta renässansringen försätter honom i rejäl knipa.

Renässansringen är en äventyrlig spänningsroman där kyrkogårdsvaktmästaren och amatörurmakaren Aron Petterssons livsdrömmar utmanas av en sällsynt förmåga att snubbla in i rafflande världshändelser medan hans besatthet av klockor leder honom rakt in i monarkins högsäte.

Elisabeth Öhman föddes i Nyköping 1956 och har varit verksam som frilansjournalist, copywriter och skribent. På sjuttiotalet fick hon skrivrådet av Astrid Lindgren att »öva, öva, öva så mycket du kan och bara skriv, skriv, skriv!« I dag arbetar Elisabeth som författare på heltid och bor i byn Gillberga på Norra Öland med sin man och hund.

»En charmig, charmig, äventyrlig och oförutsägbar historia!« Agneta Norrgård recensent på SVT Go kväll om Drottningklockan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Öhman Elisabeth

  • Pärlbroschen

    Öhman Elisabeth

    73-årige Aron lever ett stillsamt liv med sin fru Margaretha på 142 Hyde Park Square i London. Som pensionerad urmakare vid drottning Elizabeth II:s hov ser han fram mot lugna dagar i det röda trähuset vid Klockbergets fot i hemstaden Nyköping. Me...