Skulden jag bär på . Två systrar - två världar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (303.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Elisabet Höglund
Utgivningsdatum
2018-11-15
Förlag
Ekerlids Förlag
ISBN
9789188849236
Skulden jag bär på . Två systrar - två världar (ljudbok)

Skulden jag bär på . Två systrar - två världar Ljudbok

(4 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-11-15

Styckköp

162

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Elisabet Höglund och systern Birgitta hade samma föräldrar, samma gener och uppväxtmiljö - i en familj där de var oönskade av sin mamma. Elisabet blev en framgångsrik journalist, författare, konstnär och idrottskvinna. Systern Birgitta föddes med hjärnskador. Hennes uppväxt var svår och hon vistades lång tid på barnpsykiatrisk klinik. Hon led av psykiska sjukdomar som innebar att hon till slut tappade greppet över sitt liv.
Birgitta hade flera konstnärliga talanger och arbetade som fiol- och pianolärare. Men de sista tio åren levde hon totalt ensam i en social misär utan dess like och dog av sjukdomar som hon inte orkade söka bot för.
I boken frågar sig systern Elisabet: Hur kan två systrar med samma bakgrund hamna i två så skilda världar? Vad var det som gjorde att livet för dessa båda systrar kom att följa olika vägar; den ena rakt uppåt, den andra långsamt ner i en tragedi? Elisabet Höglund försöker besvara frågan och skriver också om sina egna skuldkänslor; kunde hon ha gjort mer för sin syster?

Elisabet Höglund är född i Göteborg och har arbetat som journalist sedan 1970 på bland andra Västgöta-Demokraten, Veckans Affärer och SVT:s Aktuellt och Rapport. Hon är även tvåfaldig svensk mästare i cykel och är verksam som konstnär. Hon har även medverkat i TV-programmen Let's dance och På spåret som hon har vunnit två gånger.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »