Jakten på den rättvisa skatten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2019-05-08
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
180 x 112 x 17 mm
Vikt
158 g
ISBN
9789188849274
Jakten på den rättvisa skatten (pocket)

Jakten på den rättvisa skatten

Pocket Svenska, 2019-05-08
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Alla vill ha rättvisa skatter. Vad som är mest rättvist för alla finns det skäl att fundera över inför en ny skattereform. Grunden för dagens skattesystem lades för 30 år sedan. Mycket har ändrats sedan dess, både i Sverige och i omvärlden. Konkurrensen har blivit mycket hårdare och mer global och gäller både investeringar och kvalificerad arbetskraft. Skattesystemet har blivit mer komplicerat och svårbegripligt. Befolknings-utvecklingen är en utmaning. Färre i yrkesaktiv ålder ska försörja allt fler barn och gamla. Skattesystemet kan antingen underlätta omställningen eller bli en bromskloss, ett vägval som kan avgöra Sveriges framtid. Det kan ibland låta som om skillnaden mellan röd och blå skattepolitik är avgrundsdjup, men fakta avslöjar att det handlar om felräkningspengar. I stället är det hur skatterna tas ut och vad pengarna används till som kan avgöra hur Sverige kan hävda sig globalt. Dagens beslut får betydelse för välstånd och välfärd under lång tid framåt. Den här boken ger fakta om dagens skatter och skapar perspektiv både bakåt och framåt. Den väcker tankar och debatt.

Eva-Lena Ahlqvist är journalist och författare. Hon bevakade 1991 års skattereform som reporter på Dagens industri och fortsatte följa skattepolitiken som chef för tidningens ledarredaktion. Det här är hennes tredje bok om skatter efter Den nya skatten 1991 och Klarspråk om skatter (2010).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jakten på den rättvisa skatten
  2. +
  3. Näringslivet och skattefrågorna: konkurrenskraft, rättssäkerhet, välstånd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Näringslivet och skattefrågorna: konkurrenskraf... av Eva-Lena Ahlqvist, Krister Andersson, Hans De Geer, Johan Fall, Annika Fritsch (häftad).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva-Lena Ahlqvist

Bloggat om Jakten på den rättvisa skatten