Morden i Bjärred - och andra sanna berättelser om föräldrar som mördat sina barn (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-10-11
Förlag
Ekerlids Förlag
ISBN
9789188849472
Morden i Bjärred - och andra sanna berättelser om föräldrar som mördat sina barn (e-bok)

Morden i Bjärred - och andra sanna berättelser om föräldrar som mördat sina barn (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-10-11
138
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Den mörka tegelvillan var helt nedsläckt. En olycksbådande känsla spred sig inom Fredrik när han stod på gräsmattan utanför den dystra villan. Det var en kuslig känsla han inte riktigt kunde ta på. Det var något med det här huset som inte stämde. Han tittade mot det fönster på bottenvåningen som låg närmast honom. Först kunde han inte se någonting eftersom allt vilade i mörker.

Plötsligt stelnade han till. Han hade upptäckt något på avstånd. Något som inte såg ut som det borde göra."

I inledningen till boken skildras hur det gick till den 9 januari 2018 när en hel familj hittades död i en villa i Bjärred i Skåne. Två minderåriga flickor hade mördats av sina föräldrar. Även föräldrarna påträffades döda. Morden i Bjärred, som i polisiära termer går under benämningen "utvidgade självmord", blev snabbt ett av den svenska kriminalhistoriens mest spektakulära fall.

Att det blev så beror på att det handlade om en så kallad välsituerad och "lyckad" familj. Föräldrarna var högt utbildade jurister med fina och välavlönade arbeten. Morddramat i Bjärred kringgärdades redan från början av ett stort hemlighetsmakeri och en nästan total mörkläggning från polisens och andra myndigheters sida.

Journalisten och författaren Elisabet Höglund har i över ett års tid forskat kring morden i Bjärred och hittat viktiga och oväntade svar på frågan varför dessa föräldrar dödade sina barn och därefter sig själva. Hon har upptäckt en lång rad märkliga omständigheter. Höglund ifrågasätter starkt polisens, skolans och de sociala myndigheternas agerande - eller brist på agerande.

Vi får även inblick i ett antal andra liknande mordfall både i Sverige och i andra västländer. Fallen visar upp ett gemensamt mönster. Det är nästan alltid papporna som dödar barnen och det är nästan alltid psykiska störningar, depressioner, psykiska sjukdomar och empatistörningar med i bilden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Morden i Bjärred - och andra sanna berätt...