Resa över avgrunden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2020-03-18
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
185 x 125 x 20 mm
Vikt
326 g
SAB
Hc
ISBN
9789188849519
Resa över avgrunden (inbunden)

Resa över avgrunden

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-18
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det var en gång en kvinna, som satt vid kanten av ett stup med sin bästa väninna, solen sken och deras ben dinglade över kanten. Plötsligt ställde väninnan en fråga: "Om du måste kasta ner antingen din man eller dina barn i avgrunden, vad skulle du välja då?" "Jag skulle kasta ner barnen", svarade kvinnan. Så stark var hennes kärlek till mannen vid hennes sida, att hon var beredd att offra sina barn för hans skull. Så mycket större upplevde hon därför hans svek, när han lämnade henne för en annan kvinna.

Detta är en berättelse om flykt och överlevnad. Vem är denna kvinna som en mörk vinternatt måste ställa livet mot väggen för att ge det en chans att visa henne att det trots allt är värt att leva? Trots skammen att inte kunna älska och att inte vara älskad. Och trots vetskapen att hon inte är den viktigaste personen för någon. Allra minst för sig själv. Hon flyr tomheten, packar sin väska och beger sig ut på en ensam och oförutsägbar resa över en avgrund, som hela tiden hotar henne. Men genom möten med människor lär hon sig att kärleken finns i många former och att livet är värt att leva. Hon finner glädje i detaljer och lär känna nya sidor av sig själv som öppnar för en större frihet. Resa över avgrunden är Birgitta Lindqvists trettonde bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Resa över avgrunden
 2. +
 3. Jag ser allt du gör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag ser allt du gör av Annika Norlin (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Resa över avgrunden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Konstig bok
  Elsa P, 7 januari 2021

  Denna bok har jag faktiskt läst ut, förstår inte att jag orkade. Jag som är så förtjust i Hermans böcker!
  Jag förstod den ej. Men jag fattar ju (tror jag) att handlingarna pendlar mellan nutid och dåtid. Men
  rörigt. Boken var ju inte så tjock! Hade hoppats mer.

 2. Vilken konstig bok, vad handlar den om?
  läshunger, 7 maj 2020

  Hade så höga förväntningar på denna bok men blev gruvligt besviken. Alla dessa konstiga historier som överhuvudtaget inte hänger ihop och som svårligen går att engagera sig i. Läste dock hela för att verkligen ge den en chans men icke. Den handlar ju allra minst om det ämnet som den utgav sig för berätta om.

 3. Rekommenderas!
  Ernst, 2 maj 2020

  Mycket gripande skildring av yttersta övergivenhet med flera höjdpunkter som t ex den genialiska och avslöjande avslutningen och den litterärt skickliga början av boken! Passar utmärkt för bokcirklar.

 4. Oengegerande och tröttsam
  Helena, 15 april 2020

  De flesta människor har någon gång i livet lämnat eller blivit lämnade. Författarinnan till boken har, som bekant, upplevt både och. För nästan 40 år sedan lämnade hon sin man för sitt livs stora passion. En passion som hon trodde skulle räcka livet ut. Mannen hon föll för lämnade också sin familj. Att bli lämnad gör ont. Mycket ont. Det vet alla som har varit där. Jag trodde att jag skulle kunna identifiera mig med bokens huvudperson - Sofia som blir sviken av sin man. Tyvärr blev det inte... Läs hela recensionen

 5. Riktig besvikelse
  BettanBoop, 14 april 2020

  Jag hade stor förväntan på denna bok...nej, det blev en besvikelse. Hon känner sig sviken men hon kanske inte uppfattades så underbar av maken som hon upplevde sig själv.
  Hennes små berättelser om möten med andra människor på resor och i Paris är lite märkliga. Är dom upplevda? Eller bara påhittade?

 6. Kvinnors utsatthet
  Vivi-Anne, 25 mars 2020

  Om djup ensamhet o övergivenhet men där det ändå finns hopp o ibland humor, med många fantastiska berättelser om tillvarons nyckfullhet och överraskningar.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Birgitta Lindqvist