Breven berättar - Ingvar Kamprads visionära ledarskap på IKEA (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (27.6 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-22
Förlag
Ekerlids Förlag
ISBN
9789188849861

Breven berättar - Ingvar Kamprads visionära ledarskap på IKEA E-bok

(1 röst)
E-bok (PDF),  Svenska, 2020-09-22
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ledarskap kan se ut på många vis. Styrelsen på IKEA fick handskrivna brev på fax-maskinen när Ingvar Kamprad hade lust att förtydliga sina ideal, rätta till något som gått han ansåg hade gått fel eller uppmuntra till framåtanda. I Breven Berättar - Ingvar Kamprads passionerade ledarskap får vi unik inblick i Ingvar Kamprads visionära idévärld genom genom publiceringen av några av de mest tongivande breven under hans sena ledarskap.

Tillsammans är vi starkare! Var försiktig när det gäller onödiga kostnader! Föregå alltid med gott exempel! Kamprads ledarskap handlade i första hand om att göra det enkelt och att visa respekt och förtroende för medarbetaren. Han var personlig, närvarande och inkluderande - lärdomarna man kan dra ur hans ledarskap är minst lika viktiga i dagens digitala värld som de var då det begav sig.

Bokens författare Staffan Jeppsson, tidigare varuhuschef för IKEA Paris och sedermera VD för IKEA Belgien fick, under sex år på 1990-talet, prestigeuppdraget att vara Kamprads personlige assistent. Förutom Ingvars handskrivna brev och en exakt renskrift av desamma består varje kapitel av Jeppssons egna kommentarer samt en rad underhållande anekdoter som med värme och skärpa skriver fram visionären Kamprad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Jeppsson