Dags att bry sig : så kan civilsamhället och den idéburna sektorn lyfta Sverige (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2021-01-22
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
514 g
SAB
Ohg
ISBN
9789188849984
Dags att bry sig : så kan civilsamhället och den idéburna sektorn lyfta Sverige (kartonnage)

Dags att bry sig : så kan civilsamhället och den idéburna sektorn lyfta Sverige

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2021-01-22
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ett vitalt civilsamhälle och idéburen sektor, ibland kallad den tredje sektorn, behövs för att lyfta Sveriges utveckling framöver. Det kommer bara ske om vi bryr oss. Sektorns roll behöver diskuteras.

För att lösa dagens komplexa samhällsutmaningar behövs ett helt nytt engagemang från samhällets tre sektorer. För den tredje sektorn, med dess blandning av organisationer, erbjuder det en uppsjö av möjligheter att delta i en utveckling som är socialt hållbar, inkluderande och innovativ. I formandet av vad som beskrivs som ett förnyat samhällskontrakt i välfärden kan de den tredje sektorn enligt författaren spela en ny roll som jämbördig part vid sidan av näringslivet och den offentlig sektorn.

Författaren Sophie Nachemson-Ekwall är prisbelönt ekonomijournalist och doktor i företagsekonomi. Hon har skrivit böcker om värdet av en mångfald av ägarmodeller. Nu utmanar hon sig själv och oss genom att lyfta fram betydelsen av att den tredje sektorn samlar ihop sig och blir en stark röst på ett helt annat sätt än tidigare.

Boken ges ut i samarbete med Arbetsgivarorganisationen Fremia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dags att bry sig : så kan civilsamhället och den idéburna sektorn lyfta Sverige
 2. +
 3. Fientliga bud : teorierna, maktspelet, kortsiktigheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fientliga bud : teorierna, maktspelet, kortsikt... av Sophie Nachemson-Ekwall (häftad).

Köp båda 2 för 532 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dags att bry sig : så kan civilsamhället och den idéburna sektorn lyfta Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppenbok om det civila samhället
  Jan Åke Linde, 12 februari 2021

  Aldrig tidigare har någon skrivit en så heltäckande bok om det civila samhället värde och villkor i det svenska samhället. Läste den som en roman!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sophie Nachemson-Ekwall

 • Corporate Governance in Modern Financial Capitalism

  Markus Kallifatides, Sophie Nachemson-Ekwall, Sven-Erik Sjoestrand

  This insightful book focuses upon corporate governance processes, and explores the conditions required for effective corporate governance and control in 21st century globalized and financialized economies. In presenting a comprehensive study of a ...

 • Fientliga bud : teorierna, maktspelet, kortsiktigheten

  Sophie Nachemson-Ekwall

  Aga, Astra, Esab, Gant, Scania, Skandia, Stora, Volvo PV listan på svenska börsbolag som köpts upp av utländska ägare eller riskkapitalister under de senaste tjugo åren kan göras lång. Här analyserar författaren teorierna och mekanismerna bakom de...