Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svärdens väktare (del 1)
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Översättare
Britt-Marie Ingdén-Ringselle
Originaltitel
Chranitel' metej 1: Almaznyj metj i derevjannyj metj
Medarbetare
Bergting, Peter (form)
Dimensioner
245 x 155 x 35 mm
Vikt
840 g
SAB
Hce
ISBN
9789188858290
Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1 (inbunden)

Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1

första boken

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Premiär! Rysslands störste fantasyförfattare på svenska

Läs ett provkapitel ur boken här!

Sedan århundraden har människornas kejsardöme härskat med våld och fruktan över gnomer, friborna, orcher och danker. Tronen stöds av Regnbågen, en magisk orden med nästan obegränsad makt över rikets invånare - till och med över den nyblivne kejsaren, som plågas av grymma barndomsminnen. Många ruvar på hämnd i denna gamla värld som för länge sedan övergivits av det godas himmelska makter och nu översvämmas av hamnskiftare, gengångare, andeväsen och ett otal namnlösa varelser.

En höstdag strax före det årliga Dödsregnet kommer en ung adept till provinsstaden Chvalin i norr. Han skuggas av Fess, utsänd av Grå förbundet, en liga av legoknektar som säljer sina tjänster till högstbjudande. Strax därpå anländer en liten karavan, anförd av gnomen Sidri, friborne Khan-Torog och trollkvinnan Tavi, samtidigt som ett cirkussällskap skyndar genom Drungskogen för att hinna fram innan Regnet börjar falla.

Händelserna följs av den inspärrade krönikören i katakomberna under Isflammans kyrka. Han ser vad som håller på att ske, och han borde inte, men kan inte låta bli att lägga sig i förloppet...

Svärdens väktare är en serie om 8 fristående böcker, var och en på ca 500 sidor. Nick Perumov skriver i Tolkiens anda och skildrar en värld befolkad av människor, alver, orcher, gnomer, gudar och magiker, men hans värld är mer komplicerad än Tolkiens. Onda och goda kan vara svåra att skilja åt och dramatiska händelser berättas ofta ur de ondas perspektiv. Kvinnogestalterna är starka och inte sällan mycket farliga personer.

Med en brett upplagd episk stil med rötterna i den ryska berättartraditionen bjuder Nick Perumov in till hisnande äventyr som även inspirerats av fornnordiska gudasagor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den här boken är en katastrof och jag läste inte klart...
  Miroslaw Kubiztal, 30 oktober 2013

  Den här boken är en katastrof och jag läste inte klart den för det gick inte. Handlingen och intrigen är totalt ologiska och språket är uselt. Jag förstår inte hur man kan gilla den här serien och att jämföra med Tolkien som allt för många verkar göra är ett stort skämt. Undvik denna författare vars verkshöjd är på samma nivå som en halvdan novell i en herrtidning från 1997.

 2. En underhållande fantasy
  Nightrhyme, 25 september 2009

  När jag fick syn på denna boken blev jag genast fast. Efter att ha lusläst den snabbt i bokaffären tog det endast ett par minuter innan jag var utanför butiken med boken i hand.
  Den har en bra "storyline" med bra karaktärer, bra miljö och varje kapitel har en liten twist som gör att du vill bara läsa mer. Dock kan namnet "Fess" bli lite felläst i början.
  Det enda som jag tyckte var jobbigt med boken var den ryska texten som dök upp då och då. Kan man inte ryska så förstår man inte va... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Recensioner i media

"Den stora skräcken i Diamantsvärdet och träsvärdet är inte lynchningarna, gruppvåldtäkterna eller den utstuderade tortyr som magikerna är mäktiga. Nej, ty döden kommer inte till slut som en befriare utan är bara ytterligare en plats dit förföljarna kan nå. Nekromantin är utbredd, den otäcka förmågan att väcka döda till viljelöst slavliv. Det får Tolkiens Mordor att verka som en stockholmsk korvkiosk..."
Lotta Olsson , Dagens Nyheter

Bloggat om Diamantsvärdet och träsvärdet. D. 1