Dopingjägaren Arne Ljungqvist (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2008-08-14
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Medarbetare
Wallin, Ola (form)
Dimensioner
217 x 140 x 23 mm
Vikt
480 g
SAB
Lz Ljungqvist, Arne
ISBN
9789188858580

Dopingjägaren Arne Ljungqvist

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2008-08-14

Slutsåld

I Dopingjägaren berättar cancerläkaren och idrottsledaren Arne Ljungqvist om sitt liv i medicinens och idrottens tjänst. Det kom tidigt att präglas av tävlingsanda och Ljungqvist hann både bli svensk mästare i höjdhopp och delta i olympiska spelen innan en skada satte stopp för karriären. Efter 25 års framgångsrik cancerforskning återvände Ljungqvist till idrotten 1973, då han valdes till styrelseledamot i Friidrottsförbundet. Nu mötte han en förvandlad idrottsvärld, där idrottare tog till alla möjliga medel för att vinna. Han inledde kampen mot dopingen som skulle göra honom till fuskarnas skräck och en av den internationella idrottens tyngsta namn. Ricky Bruch, Linda Haglund, Ben Johnson namnen är många. Avslöjanden, stjärnfall och skandaler bakom kulisserna i de stora idrottsorganisationerna Det är många som har önskat att Arne Ljungqvist skulle ta bladet från munnen och berätta om sina erfarenheter, och 77 år gammal tycker han själv att det är dags.

Dopingjägaren är en personlig och mångfacetterad berättelse om idrottens utveckling under de senaste 50 åren ur en internationell idrottsledares synvinkel. Boken bygger på ett års djupintervjuer som har sammanställts till en berättelse av Göran Lager, som tidigare skrivit bl.a. Järnspisar, hackekorv & tabberas (en kokbok om maten i Astrid Lindgrens berättelser) och Döden i skogen (det svenska dödsstraffets historia). Internationella friidrottsförbundet (IAAF) betraktar boken som så viktig att man med generösa bidrag stödjer utgivningen samt översättningar till engelska, franska, spanska, arabiska och kinesiska. Arne Ljungqvist, professor i medicin, idrottsledare med flera stora förtroendeuppdrag på meritlistan, främst inom Olympiska kommittén och dess medicinska nämnd samt Internationella friidrottsförbundet. Veteran inom internationell dopingforskning, ordförande för Cancerfonden under många år och mottagare av KTH:s stora pris 2001.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dopingjägaren Arne Ljungqvist. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Recension av boken Dopingjägaren Arne Ljungquist
  Ove Bertil Edlund, 11 oktober 2014

  Boken är välskriven och mycket innehållsrik. Hela Arne Ljungqvists liv vittnar om vilken stor personlighet och ledare han varit och är. Denna bok bör alla som sysslar med någon form av idrott läsa.
  Mvh
  Ove Edlund
  Friidrottsinstruktör
  Nyköpings BIS Friidrott

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Lager

Bloggat om Dopingjägaren Arne Ljungqvist