Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vanessa Frank (del 2)
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2019-09-23
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
217 x 143 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789188859440
Råttkungen (inbunden)

Råttkungen

(48 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-23
61
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
En bok man måste läsa. En riktig bladvändare, från första till sista sidan.
Camilla Läckberg

Pascal Engman har en fantastisk förmåga att hela tiden driva upp tempot i berättelsen. Han naglar fast läsaren så man kan inte sluta läsa. Hög internationell klass!
Ingalill Mosander, SVT Gokväll

 

NATTSVART THRILLER OM INCELRÖRELSEN

En ung kvinna hittas död i sin lägenhet i Täby, norr om Stockholm. Hon är knivhuggen över tjugo gånger i bålen. Polisinspektör Vanessa Frank tar sig an utredningen med en gäckande känsla av att det är något avgörande som inte stämmer.

I svallvågorna av feminismens framgångar breder ett digitalt nätverk av kvinnohatare ut sig. De kallar sig Incels , får sin livsluft i internets mörkaste vrår och förenas i sin vilja att söka upprättelse från de kvinnor som aldrig mött deras blickar. När idé ska omvandlas till handling står många liv på spel.

RÅTTKUNGEN är den andra boken i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Återigen visar Pascal Engman att han är en mästerlig förnyare av den samhällsengagerande spänningslitteraturen.

ELDSLANDET (första boken i serien om Vanessa Frank) kom 2018.

 

På ett effektivt språk, korta kapitel med cliffhangers och en spännande, trovärdig intrig lyckas han bygga upp ett tempo i berättelsen som aldrig släpper taget om läsaren.
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Om kursen Att skriva en bladvändare någon gång kommer att hållas så är det Pascal Engman som ska föreläsa.
Göteborgs-Posten

En mycket välskriven och otäck berättelse.
Upsala Nya Tidning

Den bästa bok jag läst i år!
Frida Boisen

Mästerlig thriller om kvinnohat [...] Jag garanterar dig gastkramande spänning samtidigt som du på köpet får nya insikter om stora samhällsproblem.
Kapprakt / Svenska Deckarfestivalen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Råttkungen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Råttkungen
  betttybook (Sandviken), 2 oktober 2021

  Polisinspektör Vanessa Frank är tillbaka! Hon och nya parhästen Ove Dahlberg träffas på brottsplatsen i Täby där en ung kvinna knivmördats på ett extremt brutalt sätt, ett mord där man snabbt hittar ledtrådar och börjar nysta i bakgrunden till dådet. Snart återser Vanessa Nicolas Paredes, fd yrkesmilitär i Försvarsmaktens främsta elitförband, mannen som blev hennes räddning då hon i sin tidigare kamp för att rädda flyktingflickan Natasja hamnade i hetluften i södra Chile.

  Parallellt... Läs hela recensionen

 2. Så spännande, LÄS
  @bettan_bokprataren (Örebro), 11 januari 2020

  Varning utfärdas! Ha god tid på tig...den här vill du sträckläsa! Den är så fruktansvärt bra!
  Jag var tvungen att ladda ner den på storytel, jag var tvungen att kunna lyssna till och från jobbet.
  Såväl personporträtt som miljöer är lysande vilket gör att du kan se platserna framför dig. Mycket briljant.
  Språket är rappt, drivande och boken blir inte tråkig en enda sekund. Den håller ända i kaklet.

 3. En spänningsroman som får 4+
  veronicas_bok_bak_liv, 8 december 2019

  För mig var Pascal Engman en ny läsupplevelse och jag säger WOW, jag kommer definitivt att läsa mer böcker som är skrivna av honom. Boken Råttkungen är del två om polisinspektör Vanessa Frank och en fristående fortsättning av boken Eldslandet. Jag drogs direkt in i boken och blev fast, Pascal skriver med ett högt tempo och bra driv, något som är viktigt för mig för att jag ska vilja fortsätta läsa en bok, en riktig bladvändare. Jag gillar att han skriver på ett öppet och "brutalt" sätt - väls... Läs hela recensionen

 4. Riktigt bra! 4+
  Villivonkansbooks, 31 oktober 2019

  Råttkungen är den andra delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Boken är fristående men man får ändå mest ut av boken om man läst den förra, Eldslandet innan man läser Råttkungen.
  Jag gillar Pascals sätt att skriva. Det är berättelser med spänning, snabba klipp och högt tempo. Redan vid första sidan sugs jag som läsare in i berättelsen och sen hålls mitt intresse upp hela boken igenom. Pascal kan konsten att skriva fängslande och så att jag bara vill läsa ett kapitel till och ett... Läs hela recensionen

 5. Årets bok!
  Flo, 9 oktober 2019

  En otroligt spännande och välskriven thriller. Den är omöjlig att lägga ifrån sig. Såväl intrig som personporträtt håller toppklass. Väntar redan på nästa bok i serien!

 6. Kan vara årets bästa bok
  Bokdjungeln , 2 oktober 2019

  Redan från första sidan är jag fast. Kan inte, vill inte sluta läsa. Boken är så himla bra! Sverige har många bra författare men denne herre ligger absolut på min topp 3 lista. Varje kapitel innehåller något spännande som både för boken framåt men också gör att man får svårt att lägga den ifrån sig. Beskrivningarna av både personer och miljöer är riktigt bra, och ämnet sjukt viktigt, mäns våld mot kvinnor. Betydande tema med tanke på hur samhället ser ut med kvinnor som dagligen misshandlas, ... Läs hela recensionen

 7. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 23 september 2019

  Råttkungen är Pascal Engmans tredje bok.

  Först kom han ut med boken Patrioterna år 2017. En helt fristående bok, som var mycket bra, och fick 4,5 av 5 i betyg från mig.

  Sen kom han ut med boken Eldslandet år 2018. Det är den första boken i serien om polisen Vanessa Frank. Den boken var också mycket, mycket bra, och fick också 4,5 av 5 i betyg från mig.

  Och nu är Pascal Engman aktuell med sin nya bok, Råttkungen, som är en fristående fortsättning på boken Eldslande... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman