Vit krysantemum (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2019-01-04
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
White Chrysantemum
Dimensioner
179 x 109 x 24 mm
Vikt
212 g
SAB
Hce
ISBN
9789188859563
Vit krysantemum (pocket)

Vit krysantemum

(47 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-01-04
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
TVÅ SYSTRAR ETT KRIG

KOREA, 1943. Hana har levt hela sitt liv i ett ockuperat land. För att försörja familjen arbetar hon som fridykare på den avlägsna vulkanön Chejudo. Till den dag hon ertappas på stranden av en japansk soldat. För att skydda sin lillasyster Emi låter Hana sig tillfångatas och föras bort från ön till ett liv som sexslav på en militärbordell.

SYDKOREA, 2011. Emi har under mer än sextio år försökt förtränga sin syster och den uppoffring hon gjorde. Nu står hon inför ett val att konfrontera det förflutna, eller att aldrig få möta systern igen.

Deras gripande berättelser kulminerar i en gastkramande upplösning. Kommer Hana att finna sin väg ut ur fångenskapen? Och kommer Emi att kunna sluta fred med sitt land och dess historia?

VIT KRYSANTEMUM berättar om ett öde som drabbade fler än 200 000 kvinnor under andra världskriget. Det är en intensivt fängslande skildring av två egensinniga och starka systrar, vars kärlek är tillräckligt stor för att segra över krigets grymma ondska.

"Gripande om brotten mot folket och kvinnornas lidande som krigsoffer." Tidningen Amelia

"Mästerligt gestaltad, på ett sätt som får det att hugga i hjärtat." Dast Magazine

"En gripande bok fylld av starka kvinnor." Tidningen Tara

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vit krysantemum
 2. +
 3. Det sista han sa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sista han sa av Laura Dave (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vit krysantemum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En annorlunda roman
  Ingbritt Nyren, 15 februari 2022

  Ett annat perspektiv på Korekriget och tiden innan då japanerna hade ockuperat Korea. Ett kvinnoperspektivet. Grymhet och överlevnad samt styrka hos huvudpersonerna. Kvinnor som kidnappades och fick jobba som "trösterskor" på bordeller. Innan var de stolta, starka fridykare. Mycket läsvärd.

 2. Bänger
  sameerondeen (Alabama), 3 februari 2022

  Det var en intressant bok att läsa, kom in i den ganska omgående då den var lättläst men också hade en bra story. Den blev ännu bättre ju mer man läste och slutet var ganska skitzad. Rekommenderar denna bok, den var skön.

 3. Fantastisk bok
  Anna Lindblom, 22 februari 2021

  En av dem bästa böckerna jag har läst, men också kanske den mest tragiska. Boken är fiktion baserad på verkliga händelser vilket gör att den berör väldigt djupt och ger ett nytt perspektiv på saker.
  Det är hemskt att vi människor är kapabla till sånt här...

 4. Så gripande och bra
  Marve, 20 december 2019

  En av de bästa böcker jag läst i år. Jag blir berörd och arg och ännu argare när jag inser att den utsatthet som kvinnorna i berättelsen råkar ut för, mycket väl kan vara sant.

 5. Nedtystad kvinnohistoria
  Birgitta Stridfelt, 5 juli 2019

  Välskriven berättelse om krigets hemskheter som tystats bort. Kriget mellan Japan och Korea där starka och självständiga kvinnor blev kidnappade av Japanerna.Trots sin utsatthet försöker överleva dagen och dess grymheter i ett horhus. Boken beskriver också vänskapen bland de kvinnor som vistades i horhuset. Och kärleken till familjen, om hopp att få återse dem. Läs den.

 6. En fantastisk bok
  Gabrielle, 11 maj 2019

  Boken blev aldrig tråkig det fanns mycket spänning och känslan av att vara jagad ..Den är hemsk och magen vände sig ett par gånger . Ett viktigt ämne att ta upp vad som faktiskt hände med kvinnorna under kriget . Läs den ! 👍

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mary Lynn Bracht