Kärlekspsykosen : min berättelse om mänsklig skörhet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2021-03-08
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
215 x 135 x 14 mm
Vikt
228 g
SAB
Lz Andersson, Frida
ISBN
9789188867742
Kärlekspsykosen : min berättelse om mänsklig skörhet (inbunden)

Kärlekspsykosen : min berättelse om mänsklig skörhet

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-03-08
169
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När jag var 21 år fick jag en psykos. Jag var en ung student vid universitetet i en ny stad och livet skulle börja. Jag längtade efter kärlek och gemenskap som så många andra. Men i mitt fall slog det över fullständigt och en förälskelse ledde mig långt in i en galen värld, en värld som bara jag förstod.

För fyra år sedan började jag skriva ned mina upplevelser och med tiden växte Kärlekspsykosen min berättelse om mänsklig skörhet fram. Där berättar jag om själva psykosen, men också om den sköra och plågsamma tiden före och efter. Visst har jag funderat på om jag verkligen vågar vara så här pass utlämnande. Men jag har ändå kommit fram till att jag vill berätta min historia och jag hoppas att den kan bidra till en ökad förståelse för människor som drabbas av psykisk ohälsa.

Recensioner:

"Boken ger bra insikt i hur en psykos kan yttra sig och vilka faktorer som kan växelverka i förloppet fram till en sådan. Kärlekspsykosen skulle passa bra som kompletterande kurslitteraturför en rad olika utbildningar av yrkesgrupper som i sitt arbete möter människor i psykotiska tillstånd. Och fören större ödmjukhet och ökad förståelse för vår omvärld är det en bok för alla.Helhetsbetyg: 4." BTJ

"Att som kvinna drabbas av en besatthet av en man är inte högstatus i vår kultur. Även om det är mänskligt väldigt förståeligt att käftsmällen i att vara starkt förälskad och felaktigt trott att känslorna är besvarade kan leda till ett tillstånd av förnekelse. Det är bara det att i en psykos tar förnekelsen inte slut utan kan leda till en helt förvrängd världsbild. Det ska påpekas att Andersson inte är en stalker; det pågår en intensiv kärlekshistoria, men bara en person är närvarande i den. Det finns ett återkommande drag i det som berättas: unga kvinnor försöker hitta sin plats i livet, bryter upp hemifrån och försöker tillgodogöra sig en utbildning på en främmande plats." Charlotte Wiberg, Expressen

"Det är en tunn bok med en stark berättelse." Malins bokblogg

"Jag fastnade helt i handlingen och sträckläste boken." Bettans boktips

Wow. Vilken läsning. En tunn bok men med ett ack så rikt innehåll." bokmalin

"berörande, stark och mycket intressant" johansonanette

"Jag har fått lära mig om psykoser och andra diagnoser under kursen Psykologi på min skola, men om jag ska vara ärlig så fick jag en mycket bättre inblick och förståelse för vad en psykos är när jag läste Kärlekspsykosen" entonåringsbokhorna

"... det är både fascinerande och utlämnande." vildisbokvrå

"En ytterst självutlämnande berättelse om hur det är att leva med en psykos. Frida tar oss med på en hissnade berättelse som är tät, olustig men ack så viktig. Hon lyfter på locket och tar med mig in i en värld jag inte ens kunde drömma om fanns. Jag är oerhört tacksam att jag fick chans att läsa den här fina självupplevda berättelsen och jag beundrar Fridas styrka att våga lämna ut sig för att ge oss andra kunskaper som verkligen behövs. Hatten av till dig dig Frida och sen stor kram och ett varmt lycka till. Känn dig stolt för jag vet att den här boken behövs. Jag uppmanar alla att läsa." Bettan_bokprataren

"Kärlekspsykosen är en bok som lyfter psykisk ohälsa och författaren beskriver hur det är att befinna sig i en psykos med oerhörd detaljrikedom och bravur. Den ger en insikt och skapar medvetenhet om en del av psykisk ohälsa som det inte skrivs särskilt mycket om och jag beundrar Frida Andersson för att hon haft mod till att skriva den här boken. Den är lätt att läsa och även att förstå vilket gör den enkel att ta sig igenom. Kärlekspsykosen är en viktig bok för alla som har, eller känner någon som har, gått igenom någonting liknande." @bokslukarfeministen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kärlekspsykosen : min berättelse om mänsklig skörhet
 2. +
 3. Att skriva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skriva av Marguerite Duras (pocket).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kärlekspsykosen : min berättelse om mänsklig skörhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra skriven psykosskildring
  Jesper, 7 februari 2023

  En fantastiskt obehagligt inlevelsefull skildring av att uppleva en psykos. Vi får inifrån Fridas egna ögon se hur det hela fortlöpte. Något för mig väldigt främmande kändes verkligt och relaterbart tack vare det oblommiga rakt-på-sak språket som ofiltrerat guidar en igenom boken.

  En sträckläsning senare och jag känner att jag berikats med en större förståelse jag kommer bära med mig resten av livet.

 2. Viktig bok

  Frida är 21 år och har precis flyttat till Lund för att starta sitt liv som student på universitetet. Hon längtar efter kärlek och gemenskap och kärleken slår till med full kraft och Frida hamnar i en galen värld som leder till att hon får en psykos - en kärlekspsykos. I boken skriver Frida om tiden innan, under och efter sin psykos.

  Det här blev en stark läsupplevelse - Även att boken är tunn cirka 110 sidor lång så är innehållet långt ifrån tunt. Jag tycker att det Frida gör genom... Läs hela recensionen

 3. Upplysande
  @bokslukarfeministen, 12 april 2021

  Kärlekspsykosen är en bok som lyfter psykisk ohälsa och författaren beskriver hur det är att befinna sig i en psykos med oerhörd detaljrikedom och bravur. Den ger en insikt och skapar medvetenhet om en del av psykisk ohälsa som det inte skrivs särskilt mycket om och jag beundrar Frida Andersson för att hon haft mod till att skriva den här boken. Den är lätt att läsa och även att förstå vilket gör den enkel att ta sig igenom. Kärlekspsykosen är en viktig bok för alla som har, eller känner någon som har, gått igenom någonting liknande.

 4. Självutlämnande - viktig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 14 mars 2021

  En ytterst självutlämnande berättelse om hur det är att leva med en psykos. Frida tar oss med på en hissnade berättelse som är tät, olustig men ack så viktig.
  Hon lyfter på locket och tar med mig in i en värld jag inte ens kunde drömma om fanns. Jag är oerhört tacksam att jag fick chans att läsa den här fina självupplevda berättelsen och jag beundrar Fridas styrka att våga lämna ut sig för att ge oss andra kunskaper som verkligen behövs.
  Hatten av till dig dig Frida och sen stor kram ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Frida Andersson