Astrofysik i ljusets hastighet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2019-05-22
Förlag
Volante
Översättare
Björn Stenholm
Originaltitel
Astrophysics for People in a Hurry
Dimensioner
180 x 112 x 11 mm
Vikt
99 g
SAB
Uai
ISBN
9789188869616
Astrofysik i ljusets hastighet (pocket)

Astrofysik i ljusets hastighet

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-05-22
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En häpnadsväckande enkel och ultrasnabb kurs i astrofysik av USA:s största vetenskapskändis. Om allt från strängteori, mörk materia och kvarkar till hur mänskligheten passar in i det hela.
Vad består rymden av?

Hur kommer det sig att vi har tid?

Vad är egentligen mörk energi?

Hur litet var universum före Big Bang?

I sin nya bok riktar sig astrofysikern Neil deGrasse Tyson till alla som inte har tid att sätta sig in i dessa enorma och komplexa ämnen. Med pedagogisk skärpa och drastiska liknelser får han läsaren att greppa rymden, universum och (nästan) allting.

Här görs det krångliga begripligt - i korta, tydliga kapitel som går att läsa exakt var som helst.

Med Astrofysik i ljusets hastighet introduceras Neil deGrasse Tyson på svenska. Boken innehåller ett presenterande förord av Andrev Walden.

Ur Andrev Waldens förord:

"Nästan alla människor är mer intresserade av rymden än de tror, de behöver bara träffa någon som kan berätta om den. Och berättelser kräver känslor, även de vetenskapligt förankrade. Om du ska nå ut till människor måste du beröra dem.

Neil deGrasse Tyson berör. När han får kosmologisk feeling kan han bergspredika om vår plats i universum, som i den här bokens avslutande kapitel, och då spelar det ingen roll om publiken består av lärda eller nyfikna, man lyssnar och man känner."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Astrofysik i ljusets hastighet
 2. +
 3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Astrofysik i ljusets hastighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fruktansvärd översättning till svenska
  Oskar Mattsson, 22 mars 2021

  Köp denna bok på engelska, denna översättning är under all kritik. Det känns som om hela boken har körts genom Google translate och skickats direkt för print. Älskar Neil deGrasse Tyson och detta budskap förtjänar bättre.

 2. Det väsentliga och intressanta
  OM Göransson, 28 september 2020

  Boken är kortfattad och lättillgänglig på grund av stilen som den skrivits i. Den ger en bra översyn över kosmos samtidigt som fenomenen kommenteras subjektivt av författaren.
  Det enda jag ångrar är att jag inte läste den på originalspråket eftersom den svenska versionen utelämnar delar av författarens idiolekt.

 3. Mycket i ett litet format
  Sebb, 30 januari 2020

  Boken var väldigt bra, en spännande och enkel bok att hänga med i, samt roliga inslag. En hel del i ett litet format så ett absolut måste för dig som vill läsa lite astrofysik och om du är ett fan av Neil degrasse tyson

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Neil Degrasse Tyson