Alltid relevant : nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2020-05-27
Upplaga
1
Förlag
Volante
Dimensioner
220 x 165 x 16 mm
Vikt
374 g
SAB
Qbab
ISBN
9789188869777
Alltid relevant : nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld (häftad)

Alltid relevant : nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld

Häftad,  Svenska, 2020-05-27
272
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Just nu är ledarskap av flera anledningar extra utmanande. Digitaliseringen driver upp utvecklingstakten och chefer upptäcker hur gamla sanningar inte håller. Man saknar den kunskap som seglat upp som central och inte ens hederliga organisationsmodeller slår väl ut. I Alltid Relevant utforskar Ann Hellenius och Per Mosseby vad det är dagens ledare behöver göra för att börja gå i takt med en snabb omvärld.

Den digitala tidsåldern gör att vi nu kan lösa uppgifter på nya sätt och det betyder att även synen på vad som är ett relevant ledarskap förändras. Hur blir man en bra ledare i en samtid präglad av digitalisering, artificiell intelligens och exponentiell utveckling? Medan vissa verksamheter konstant utvecklas utan att de anställda behöver jobba ihjäl sig jobbar andra med en alltmer pressad personalstyrka. Vilka ledaregenskaper blir viktigare i en omvärld i snabb förändring? Vilka blir mindre viktiga eller rent av kontraproduktiva?

Nycklarna i denna bok handlar om hur du som ledare alltid håller dig relevanti en snabbrörlig omvärld. Om hur allt börjar med en ökad självkännedom och kongruens; om hur tillit driver fram snabbfotade verksamheter; om hur utveckling numera sker i ekosystem och vad detta innebär för ledarskapet; om hur du själv och dina medarbetare kan bli nyfikna på utveckling samt hur förmågan att fokusera och att organisera för ett hållbart liv blivit allt viktigare.

Om författarna:

Alltid relevant är skriven i ett unikt samarbete mellan Ann Hellenius och Per Mosseby, två av Sveriges mest erfarna ledare inom digital transformation.

Ann Hellenius har lång erfarenhet av ledande roller både inom det privata näringslivet och i det offentliga. Hon har bland annat haft flera CIO uppdrag och blivit utsedd till årets CIO både i Sverige och Europa.

Per Mosseby är digitaliseringsexpert med bakgrund som bland annat direktör för digitaliseringen på Sveriges kommuner och regioner, SKR. Han brinner för att utveckla det offentliga samhället med hjälp av ny teknik.

Båda författarna sitter i regeringens digitaliseringsråd och anlitas ofta som föreläsare och rådgivare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alltid relevant : nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld
  2. +
  3. Omvärldsanalys i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvärldsanalys i praktiken av Linda Genf, Johanna Laurent (häftad).

Köp båda 2 för 701 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Alltid relevant

    Ann Hellenius, Per Mosseby

    Just nu är ledarskap av flera anledningar extra utmanande. Digitaliseringen driver upp utvecklingstakten och chefer upptäcker hur gamla sanningar inte håller. Man saknar den kunskap som seglat upp som central och inte ens hederliga organisationsmo...