På liv och död : Om destruktivitet och livsvilja (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
210 x 140 x 25 mm
Vikt
380 g
SAB
Docb,Vlbd
ISBN
9789188872449
På liv och död : Om destruktivitet och livsvilja (häftad)

På liv och död : Om destruktivitet och livsvilja

Häftad Svenska, 2003-01-01

Slutsåld

I På liv och död är det de hindrande och destruktiva krafterna i människans psyke som står i fokus. Ludvig Igra undersöker uppkomsten av stela, livsfientliga inre strukturer präglade av narcissistisk självtillräcklighet och avvisande av kärlek och beroende. Han skildrar särskilt hur dessa gestaltar sig i den psykoanalytiska/psykoterapeutiska situationen och vad som gör det möjligt att förändra dem, men hans tankegångar har naturligtvis också en mer generell, allmänmänsklig bärighet.
Den grundläggande drivkraften i På liv och död är sökandet efter möjligheter till inre frihet och rörelse och till en djupare och helare kontakt med verkligheten, den inre och den yttre. Denna bok andas en djup respekt för människans komplexitet och för det mödosamma i utveckling och förändring.
Ludvig Igras starka intresse för den brittiska objektrelations-teorin, särskilt den kleinianska traditionen, kom att få stor betydelse för utvecklingen av psykoanalysen och psykoterapin i Sverige från slutet av 70-talet och framåt. Förutom På liv och död (1988) publicerade Ludvig Igra tre böcker: Objektrelationer och psykoterapi (1983), Inre värld och förändring (1996) och Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet (2001).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ludvig Igra

  • Objektrelationer och psykoterapi : Print on demand

    Ludvig Igra

    Boken ger en grundläggande framställning av objektrelationsteorin, en gren inom den psykolanalytiska teorin. Ett återkommande tema inom objektrelationsteorin är hur förhållandet till andra människor omvandlas till en inre värld av objektrelationer...

  • Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet

    Ludvig Igra

    Skulle du kunna svika din bästa vän? Eller utsätta människor i din närhet för ofattbart grymma handlingar? Du svarar säkert nej på frågan, men hinnan mellan omsorg och grymhet är tunn. Mycket pekar på att flertalet av oss under vissa förhållanden ...

Bloggat om På liv och död : Om destruktivitet och li...