Handledares erfarenheter : i psykoterapi och psykosocialt arbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Wrangsjö, Björn (förf.) / Arkling, Elsie (förf.) / Forsberg, Gunnar (förf.) / Gustafsson, Nils (förf.) / Johannesson, Karin (förf.) / Marklund, Kerstin (förf.) / Pålsson, Jan (förf.) / Pålsson, Roland (förf.) / Soback, Sigmund (förf.) / Tydén, Anna (förf.)
Dimensioner
208 x 132 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789188872746
Handledares erfarenheter : i psykoterapi och psykosocialt arbete (häftad)

Handledares erfarenheter : i psykoterapi och psykosocialt arbete

Häftad Svenska, 2006-01-01

Slutsåld

Handledning har kommit att bli en självklar komponent i behandlingsarbete inom psykiatri, barn- och ungdomspsykiatri så väl som inom socialtjänstens olika verksamheter. Den är en nödvändig komponent i utbildning och vardagens behandlingsarbete - till stöd för behandlarna och kvalitetssäkring för klienter och patienter. Handledning i vardagen handlar både om att behandlare kan tillföras ny kunskap och att frigöra behandlares förståelse, kreativitet, nyfikenhet och lust i arbetet. I denna antologi ges läsaren en inblick i hur handledning kan gå till från skilda metodologiska utgångspunkter i flera olika sammanhang. Avsikten är att stimulera handledare till att utveckla sina egna tillvägagångssätt utifrån personlig fallenhet och behandlingsverksamhetens art. Boken innehåller teoretiska avsnitt som projektiv identifikation i handledningsarbetet, symbolisering i handledningsprocessen och tillämpning av samforskningsmetodik på utvärdering i handledning, men också fokus på kulturkrockar i handledning med exempel från skolvärlden, interiörer från handledning av ätstörningsteam och ny handledningsmetodik - visualisering i reflekterande handledning.
I boken medverkar Elsie Arkling, Gunnar Forsberg, Nils Gustafsson, Karin Johannesson, Kerstin Marklund, Jan Pålsson, Roland Pålsson, Sigmund Soback, Anna Tydén och Björn Wrangsjö.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Wrangsjö

Övrig information

Handledning har kommit att bli en självklar komponent i behandlingsarbete inom psykiatri, barn- och ungdomspsykiatri så väl som inom socialtjänstens olika verksamheter. Den är en nödvändig komponent i utbildning och vardagens behandlingsarbete ¿ till stöd för behandlarna och kvalitetssäkring för klienter och patienter. Handledning i vardagen handlar både om att behandlare kan tillföras ny kunskap och att frigöra behandlares förståelse, kreativitet, nyfikenhet och lust i arbetet. I denna antologi ges läsaren en inblick i hur handledning kan gå till från skilda metodologiska utgångspunkter i flera olika sammanhang. Avsikten är att stimulera handledare till att utveckla sina egna tillvägagångssätt utifrån personlig fallenhet och behandlingsverksamhetens art. Boken innehåller teoretiska avsnitt som projektiv identifikation i handledningsarbetet, symbolisering i handledningsprocessen och tillämpning av samforskningsmetodik på utvärdering i handledning, men också fokus på kulturkrockar i handledning med exempel från skolvärlden, interiörer från handledning av ätstörningsteam och ny handledningsmetodik ¿ visualisering i reflekterande handledning.

I boken medverkar Elsie Arkling, Gunnar Forsberg, Nils Gustafsson, Karin Johannesson, Kerstin Marklund, Jan Pålsson, Roland Pålsson, Sigmund Soback, Anna Tydén och Björn Wrangsjö.