Efterlängtad : adoptivföräldrar berättar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Skoglund, Kim (red.)
Dimensioner
210 x 150 x 16 mm
Vikt
360 g
SAB
Doff,Ls-c
ISBN
9789188872777
Efterlängtad : adoptivföräldrar berättar (häftad)

Efterlängtad : adoptivföräldrar berättar

Häftad Svenska, 2006-01-01

Slutsåld

Efterlängtad vänder sig till adoptivföräldrar, även blivande, och till adopterade. Författarna är föräldrar som öppet och generöst har delat med sig av både ljusa och svåra situationer och hoppas att andra ska kunna ha nytta av deras erfarenheter. Den är givetvis aktuell även för alla som möter adopterade eller deras familjemedlemmar i sitt arbete eller i sin egen vardag.
Boken innehåller 18 berättelser av föräldrar med adoptivbarn från olika världsdelar. Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Efterlängtad vänder sig till adoptivföräldrar, även blivande, och till
adopterade. Författarna är föräldrar som öppet och generöst har delat med sig av både ljusa och svåra situationer och hoppas att andra ska kunna ha nytta av deras erfarenheter. Den är givetvis aktuell även för alla som möter adopterade eller deras familjemedlemmar i sitt arbete eller i sin egen vardag.

Boken innehåller 18 berättelser av föräldrar med adoptivbarn från
olika världsdelar. Det gemensamma för de medverkande i antologin är att de har vuxna barn, eftersom bokens syfte är att belysa adoption i ett längre tidsperspektiv. Eftersom boken spänner över flera decennier speglar den också förändringar i samhället, både utvecklingen i givarländerna och förändringar i synen på adoption i vårt samhälle, inte minst att kunskapen om de speciella dragen i uppväxtsituationen för adopterade har ökat.

En av föräldrarna i boken skriver: ¿Därför är denna bok inte bara en bok om adoptivbarn och adoptivföräldrar. Det är en bok som frågar oss som läser den, hur förhåller vi oss till själva livet, till våra egna liv, till våra drömmar och förhoppningar, besvikelser och kriser?¿

Kim Skoglund är psykiater och psykoanalytiker, invandrad till Sverige från Korea 1962. Hon har under 30 års tid haft kontakt med adoptionsfrågor, både som psykoterapeut och som föreläsare på talrika kurser för adoptivfamiljer.