Fråga Alice: en sann historia (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2002-09-01
Upplaga
01
Förlag
Tiden
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Go Ask Alice
Dimensioner
160 x 140 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Ohib-qa,u,Vlnb-qa,u
ISBN
9789188879004

Fråga Alice: en sann historia

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2002-09-01

Slutsåld

Alice kan vara vem som helst. Alice kan vara någon du känner. Alice knarkar. Superstark autentisk dagbok av femtonårig flicka.

En femtonårig flicka dör av en överdos. Hon är helt vanlig, uppväxt under trygga familjeförhållanden, och vägen in i drogmissbruket är mest slumpartad. Fråga Alice är hennes dagbok. Boken kom ut på svenska första gången 1979, och vi som läste den då kunde aldrig glömma den.
Tyvärr är den fortfarande lika aktuell och nya generationer läsare har tagit till sig detta grymma och sorgliga stycke verklighet. I USA ligger boken på topplistorna månad efter månad. I ny översättning blir Fråga Alice nu äntligen tillgänglig för svenska läsare!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fråga Alice: en sann historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande
    Maria Kihlström, 25 januari 2005

    Denna bok är otroligt gripande. Det kunde vara vem som helst som skrivit denna dagbok. Detta är en bok som jag starkt rekommenderar till alla personer från tonåren till pensionär. Den bästa bok jag har läst

  2. Man glömmer den aldrig!
    Fia, 26 november 2003

    Fråga Alice läste jag första gången för flera år sedan och då på engelska. Att den kommit ut på svenska är mycket bra då yngre personer får den mer tillgänglig. Boken är en riktig dagbok som Alice föräldrar låtit trycka efter hennes död för att visa på att vem som helst kan få drogproblem, även de man minst anar. Eftersom det är en dagbok så är den väldigt personlig och gripande, det känns som om Alice berättar om sina upplevelser för just dig. Detta är en bok som man aldrig kan glömma!

Visa alla 2 recensioner