Sveriges hårdast arbetande grupp - småföretagarna - En  bok om varför bättre villkor för företagare behövs och hur det kan skapas (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2018-08-07
Förlag
Vulkan
Dimensioner
216 x 155 x 23 mm
Vikt
537 g
ISBN
9789188883063

Sveriges hårdast arbetande grupp - småföretagarna - En bok om varför bättre villkor för företagare behövs och hur det kan skapas

Inbunden,  Svenska, 2018-08-07

Slutsåld

Media rapporterar ofta om de entreprenörer som tjänar miljoner på att skapa succéverksamheter, men det kan ta många års slit för att få verksamheten att ens gå ihop. Företagare är Sveriges hårdast arbetande grupp och de som driver eget jobbar i snitt en fjärdedel fler timmar varje vecka än vad anställda gör. Det är bara 2 procent av de lägre tjänstemännen och 3 procent av arbetarna i Sverige som räknas som låginkomsttagare, men däremot hela 11 procent av företagarna. Företagare är också de arbetshästar som fortsätter jobba högt upp i åldrarna. Vid 69 års ålder förvärvsarbetar fortfarande 52 procent av dem som driver egna företag, medan motsvarande andel bland anställda är bara 11 procent. Sverige behöver de små och växande företagen, men skapar samhället rimliga villkor för den hårdast arbetande gruppen? Svaret är tyvärr nej. I denna bok gör vi en jämförelse över företagandets villkor i Östersjöregionen. Det visar sig att alla länder är separat bäst på minst en aspekt, förutom Sverige som är unikt i att inte vara bäst i något fält. Samtidigt beskattar Sverige de framgångsrika företagen allra hårdast. Det krävs konstruktiv förändring! Därför har vi i Småföretagarnas Riksförbund tagit fram denna bok som förklarar varför Sverige behöver bättre företagsklimat och hur det kan gå till. Läs denna bok och dela med den till dina vänner. Besök www.smaforetagarna.se för en fortsatt diskussion över hur ett mera företagsamt Sverige kan bli till.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna