Att skriva om svenskheten : studier i de svenska rasrelationerna speglade genom den icke-vita svenska litteraturen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2019-04-10
Upplaga
1
Förlag
Arx Förlag AB
Medarbetare
Stangertz, Karin (form)
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
458 g
SAB
Ohe-c,Gc.096
ISBN
9789188893123

Att skriva om svenskheten : studier i de svenska rasrelationerna speglade genom den icke-vita svenska litteraturen

Häftad,  Svenska, 2019-04-10
105
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att inte kunna passera som helt och hållet vit och att därigenom inte alltid heller betraktas och behandlas som svensk till fullo är en erfarenhet som antagligen över en femtedel av alla invånare i Sverige erfar och kan vittna om. Med avstamp i den icke-vita svenska samtidslitteraturen belyser Att skriva om svenskheten hur ras både levs och upplevs i ett genomsegregerat och utpräglat rasstratifierat Sverige och vare sig författarna och deras karaktärer är invandrade, så kallade andragenerationare, blandade eller adopterade. Genom att analysera ett urval av den icke-vita svenska litteraturens titlar som har det gemensamt att de aktualiserar frågor om ras och svenskhet undersöker Tobias Hübinette om det går att skriva om svenskheten inför framtiden i ett alltmer mångrasligt Sverige och i relation till den pågående kampen om svenskheten och i det land som var allra först med att avskaffa rasbegreppet i den färgblinda antirasismens namn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skriva om svenskheten : studier i de svenska rasrelationerna speglade genom den icke-vita svenska litteraturen
  2. +
  3. Studier om Rasism : tvärvetenskapliga perspektiv på ras, vithet och diskriminering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studier om Rasism : tvärvetenskapliga perspekti... av Andréaz Wasniowski, Tobias Hübinette (häftad).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »