Särskild företrädare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ny reviderad upplaga
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2022-01-30
Upplaga
2
Förlag
Arx förlag
SAB
Oeb-c
ISBN
9789188893345
Särskild företrädare (häftad)

Särskild företrädare

Häftad Svenska, 2022-01-30
111
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Som advokat och jurist kan man inta en mängd olika roller. Den allra svåraste är den som särskild företrädare. Den särskilda företrädaren ska, istället för vårdnadshavaren, tillvarata barnets bästa under förundersökning och rättegång.
När man får ett förordnande som särskild företrädare, eller när man i sitt yrke kommer i kontakt med barn som har en särskild företrädare, är det väldigt viktigt att känna till hur en särskild företrädare på bästa sätt ska se till barnets bästa.
Detta häfte är tänkt som hjälp inför uppdrag som särskild företrädare, för jurister och advokater och för dem som arbetar med barn och där kan tänkas komma i kontakt med barn som får/ska få särskilda företrädare: poliser; åklagare; socialsekreterare; lärare; rektorer; skolkuratorer; skolpsykologer m.fl.
Häftet kan även med fördel användas på utbildning för dessa yrkesgrupper. Allt för att barns bästa ska kunna tillgodoses.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Särskild företrädare
 2. +
 3. Skattelagstiftning 22:2 : Lagar och andra författningar som de lyder den 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skattelagstiftning 22:2 : Lagar och andra förfa... av Gunnar Rabe (häftad).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Rogland

 • Vad är grooming?

  Ulrika Rogland, Sven Å Christianson

   Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, skapar kontakt med barn på Internet eller i sociala media med syftet att senare utnyttja dem sexuellt. Juristen Rogland och psykologen Christianson beskriver i boken hur förövarna går till...

 • Vad är grooming

  Sven Å Christianson, Ulrika Rogland

  Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, försöker skapa kontakt med barn på internet eller i sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt. I Vad är grooming försöker psykologen Christianson och juristen Rogland att förklara hur för...