Tintin i Kongo (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tintins äventyr, retroutgåvan (del 2/9)
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2021-10-21
Upplaga
1
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
Tintin au Congo
Illustratör/Fotograf
Hergé
Dimensioner
309 x 234 x 15 mm
Vikt
589 g
SAB
Hci
ISBN
9789188897497

Tintin i Kongo

av Hergé
(14 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-21
299
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den svartvita originalversionen av Tintin i Kongo tecknades 1930-31 och ges nu ut på svenska för första gången. Efter Tintins första äventyr bland bolsjevikerna i Sovjet bestämde utgivaren att Tintins nästa reportageresa skulle gå till den belgiska kolonin Kongo. Motvilligt gick Hergé med på att teckna detta äventyr, som är en ren fantasiprodukt. Tintins upplevelser i Kongo säger därför mer om kolonialtidens europeiska fördomar om "den mörka kontinenten", än om verkliga förhållanden i landet vid den tiden.

Den bild av Afrika som Hergé förmedlar i Tintin i Kongo är alltså varken realistisk eller rättvis, vare sig det gäller skildringen av invånarna eller av djur och natur. Ändå förtjänar äventyret att läsas för sin plats i Tintinseriens utveckling, och som ett historiskt dokument från en tid då nästan hela den afrikanska kontinenten lydde under europeiska kolonialmakter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tintin i Kongo
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tintin i Kongo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  Fältjägare, 25 mars 2022

  Kul att få läsa den ursprungliga versionen av Tintin i Kongo på svenska. Tycker också att det är kul att ursprungs versionerna i svartvitt kommer ut i bokform numera.

 2. Värdefull kulturgärning för intresserade, men
  dat91jla, 19 december 2021

  Det är intressant och spännande att få se hur den här serien såg ut i sitt ursprungliga skick. Här finns till exempel noshörningssprängningen som Hergé fick plocka bort när färgversionen skulle ges ut i Skandinavien. Av sådana kulturhistoriska skäl sätter jag en tvåa, och inte en etta. Men¿ Tintin i Kongo verkligen inte bra på något sätt. Den är inte bara stötande i sin koloniala inställning till Afrikas människor och djur, själva serieberättandet är också på de flesta sätt undermåligt. Fartf... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hergé