Koks i lasten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tintins äventyr (del 19)
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2023-04-17
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
Coke en stock
Dimensioner
304 x 227 x 9 mm
Vikt
440 g
SAB
Hci
ISBN
9789188897688

Koks i lasten

av Hergé
(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-04-17
168
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter ett biobesök stöter Tintin och kapten Haddock på general Alcazar, men han verkar inte vilja ha med dem att göra utan skyndar iväg. När de kommer hem har Moulinsart intagits av deras vän emirens son, den busige Abdallah, som är i färd med att vända upp och ner på slottet. Situationen blir snabbt outhärdlig, men Abdallah kan inte återvända hem då det råder inbördeskrig i hans hemland Khemed.

Tintin och Haddock reser till Khemed för att se om de kan vara till någon hjälp i konflikten. Vid flygplatsen blir de dock tillbakaskickade och under hemfärden börjar det att brinna i flygplanet som tvingas nödlanda. Efter en del svårigheter tar sig Tintin och Haddock till emiren Ben Kalish Ezab som har gömt sig i bergen. Han hjälper dem ut på Röda havet, där de snart hamnar i knipa ombord på deras gamla fiende Allan Thompsons lastfartyg. Det visar sig att Thompson jobbar för Tintins ärkefiende Rastapopoulos som bedriver människohandel.

Tintinäventyret Koks i lasten är det nittonde i ordningen och har ett brett persongalleri av figurer som medverkat i tidigare album. Förutom tidigare nämnda bland andra Serafim Svensson och Bianca Castafiore. Även doktor Müller förekommer i albumet under namnet "Mull Pascha".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Koks i lasten
  2. +
  3. Tintin i Tibet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tintin i Tibet av Hergé (inbunden).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Koks i lasten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Når inte lika högt
    Erik Almgren, 13 december 2023

    I detta albumet märker man att Hergé börjar tappa energin lite. Historian i sig är det inget större fel på. Jakten finns där, men är kanske lite spretig. Efterforskningen är gedigen. Men han slänger in i princip alla de gamal skrukarna i äventyret, vilket ger det en känsla av att inte vara riktigt genomtänkt. Müllers cameo är helt onödig och kunde ha varit vilken officer som helst. Sedan är hans porträttering av svarta fortfarande lite tveksam. Inte så illa som i "Kongo", men han borde ha lärt sig mer sedan dess kan man tycka.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hergé