En katts resedagbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2019-04-15
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Carla Wiberg
Originaltitel
Tabineko Ripoto
Dimensioner
185 x 125 x 25 mm
Vikt
411 g
SAB
Hce
ISBN
9789188901033
En katts resedagbok (inbunden)

En katts resedagbok

(21 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-15
139
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
NOMINERAD TILL ÅRETS BOK 2019!

Juryns motivering:
"En underbar roman, en hyllning till vänskapen och livet.
Den unge Satoru och hans katt Nana reser genom Japan, och hälsar på människor som betytt mycket för Satoru. Men varför reser de? När sanningen går upp för Nana brister hans lilla hjärta, och det gör även läsarens. Detta är en rörande roadmovie, som med finess och finkänslighet tar upp viktiga livsfrågor. En liten berättelse med stor visdom!"

Ibland måste man färdas långt för att kunna se vad som finns mitt framför ögonen ...

Nana vet varken vart de är på väg eller varför de gör den här resan. Men han trivs med att sitta i en silverfärgad van bredvid sin älskade husse Satoru. Tillsammans far de tvärs över Japan och hälsar på hos gamla vänner.

Men varför reser de? Och varför är alla så intresserade av Nana? När det går upp för honom brister hans lilla hjärta och han gör allt för att få ett slut på äventyret.

En katts resedagbok av Hiro Arikawa är en hyllning till livet och vänskapen, och till de små ting som ofta skänker oss störst glädje. Det är en gripande berättelse som fängslat läsare världen över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En katts resedagbok
 2. +
 3. Regnmannen : en trädgårdsberättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Regnmannen : en trädgårdsberättelse av Jonas Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av En katts resedagbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En charmig berättelse om en katt och hans husse.
  veronicas_bok_bak_liv, 29 augusti 2019

  Jag hade väldigt höga förväntningar på denna bok och hade sett fram emot att läsa boken. Gulligt att historiens huvudpersoner är en katt och hans husse. Tyvärr så sprack mina förväntningar, jag tyckte boken var rörig och seg. Jag hade svårt att hålla reda på de japanska namnen och då blev det så att jag hängde kvar vid att uttala namnen när jag fortsatte att läsa och då tappade jag fokus. Jag är dock glad för att jag läste klart boken. Boken tog sig i slutet och den är charmig, varm och sorglig. En fin berättelse mellan husse och katt.

 2. En underbart vacker resa
  Sofia , 30 juni 2019

  En katts resedagbok är en underbart vacker, rolig och sorglig berättelse om kärlek mellan djur och människor. Alla gör vi en resa, det viktiga är att vi gör den med någon eller något vi älskar.

 3. Katter är kloka
  Kerstin Forssén, 19 juni 2019

  Jag blev mycket förtjust i En katts resedagbok. Det var en lugn rytm i boken, kloka saker katten gjorde och noterade. Samtidigt fint sammanvävt med den manliga huvudpersonens öde och kattens. Katter väljer sina familjemedlemmar, det var denna berättelse ett tydligt bevis på.

 4. En charmig bok för alla kattälskare
  Christel, 10 juni 2019

  En trevlig och mysig bok om relationen mellan en människa och ett älskat husdjur men även vänskap mellan huvudpersonen och övriga personer i boken. En livsresa vi får ta del av och följa.
  Underhållande att läsa kattens tankar och hur de kommunicerar med varandra och med övriga i boken.

 5. En katts dagbok, tyckande om den
  IT, 2 juni 2019

  Inte vad jag förväntat mig, tycker den var seg, lite tråkigt. Jag läst många böcker om katter, både fakta och berättelser. För barn och vuxna.. Denna hamnar tyvärr inte på någon topplista hos mig! /Inger

 6. Finstämd och vacker
  Lollos bokhörna, 25 maj 2019

  "En katts resedagbok" av Hiro Arikawa är en finstämd och bitvis sorglig bok.

  Början av boken känns lite spretig och rörig, men det blir bättre och fram växer en varm berättelse om kärleken mellan en man och hans katt. Klart läsvärd och jag förstår varför boken är nominerad till #åretsbok den har ett finstämt och vackert språk.

 7. Trevlig läsning
  Villivonkansbooks (Örebro), 15 maj 2019

  En katts resedagbok hade jag spanat in redan innan den blev nominerad till Årets Bok. Den har fått fantastiska recensioner ute i världen och när det handlar om djur blir jag alltid intresserad. Djur är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Men kanske fick jag väl höga förväntningar på boken efter alla lovord jag sett. De första hundra sidorna är enormt sega och jag är nära att ge upp boken. Berättelsen känns lite rörig och fångar mig inte alls. Men efter att ha blivit peppad av en an... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om En katts resedagbok