Förste man in : att leda i frontlinjen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2019-03-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Öyvind Vågen
Originaltitel
First Man In: Leading From the Front
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
577 g
SAB
Lz Middleton, Ant
ISBN
9789188901040
Förste man in : att leda i frontlinjen (inbunden)

Förste man in : att leda i frontlinjen

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-14
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ingen föds till ledare. Men tack vare sin starka vilja och genom att aldrig backa inför livets utmaningar har Ant Middleton lärt sig vad bra ledarskap innebär. Vägen till att bli elitsoldat är stenhård och rekryterna pressas många gånger bortom bristningsgränsen. För att överleva krävs uthållighet, en vilja av stål, extrem uppmärksamhet på detaljer och en obeveklig självdisciplin - samma egenskaper som man hittar hos de bästa ledarna, såväl militära som civila.

Ant Middletons militära karriär har tagit honom till flera av världens farligaste platser, bland annat har han tjänstgjort i Afghanistan tre gånger. Som prickskytt i SBS var han alltid förste man in genom dörren, först ut i nattmörkret och den förste att möta fienden. I boken delar han med sig av insikter som alla kan ha nytta av i det dagliga livet.

Ant (Anthony) Middleton är frontfigur och chefsinstruktör i brittiska Channel 4:s succéserie SAS Who Dares Wins. När serien visades på SVT hette den Elitstyrkans hemligheter. Alla som sett något avsnitt vet att elitsoldatsträning är något helt annat än lumpen. Reglerna är stenhårda och det man lär sig, det lär man sig den hårda vägen. Ant Middleton har nått en nivå inom militären som ytterst få människor lyckas med: "den heliga treenigheten" (Holy Trinity). Det innebär att ha tjänstgjort i SBS (Special Boat Service), Royal Marines och 9 Parachute Squadron Royal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förste man in : att leda i frontlinjen
 2. +
 3. Fear Bubble

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fear Bubble av Ant Middleton (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Förste man in : att leda i frontlinjen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok om ledarskap
  Läsare, 7 maj 2019

  Bra skrivet och översatt en behaglig skildring om att finna sig i omständigheterna och bemästra dem för att hoppa av berg-och-dal-banan. Men jag måste fått något väldigt fel om bakfoten för den här boken hade mindre än nästan ingenting av vad jag förväntat mig. Det var alltså ingen bok som fokuserade på Special Boat Service, deras uppdrag eller krigshandlingar annat än i små förbigående episoder som exempel på bra och dåliga ledaregenskaper. Blir nog en bra framtida kursbok till seminarier i Ledarskap.

 2. Intressant bok!
  Lollos bokhörna, 28 april 2019

  Förste man in - Att leda i frontlinjen" av Ant Middleton är en grymt intressant bok. Ant beskriver väldigt ärligt kring sin uppväxt, sin tid i det militära, överlevnadskamp, tid i fängelse och mer därtill. Samtidigt under denna tid har han fru och barn hemma. Det jag funderar på när jag läser är hur hans fru stod ut att ha en man som är i väg på uppdra. Ibland kanske inte veta om han kommer hem eller inte på grund av att uppdragen är farliga. Väldigt intressant att läsa om hans insikter, en d... Läs hela recensionen

 3. Översättning/ språk
  Camilla Hyvenius, 22 april 2019

  Har läst halva än. Tycker att översättningen till svenska är riktigt dålig, man kan tro att det är ett översättningsprogram som gjort det. Gör att den är tråkig att läsa och innehållet faller platt.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Förste man in : att leda i frontlinjen