Onaturlig död (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2019-09-23
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Svante Skoglund
Originaltitel
Unnatural Causes
Dimensioner
234 x 160 x 25 mm
Vikt
679 g
SAB
Lz Shepherd, Richard
ISBN
9789188901255
Onaturlig död (inbunden)

Onaturlig död

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-23
189
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Richard Shepherd är en internationell berömdhet inom rättspatologin. Han har utfört över 26 000 obduktioner och utrett flera kända fall - från prinsessan Diana till 9/11, men ofta är det fallen som aldrig blir tidningsrubriker som är de mest komplicerade.

För Richard Shepherd börjar varje jobb som ett mysterium han måste lösa. Hans uppdrag är att utreda plötsliga eller oförklarliga dödsfall för att fastställa om dödsorsaken varit onaturlig. Hans arbete har skickat mördare i fängelse, frikänt oskyldigt anklagade och helt vänt upp och ner på tillsynes solklara fall.

I Onaturlig död tar Richard Shepherd läsaren med i sitt arbete - från mordplatser till rättegångssalar - och förklarar inte bara arbetet utan även den påverkan det haft på honom. Han berättar bland annat om hur han plötsligt drabbades av post-traumatisk stressyndrom när han flög över en amerikansk småstad där han många år tidigare utredde en massaker.

Onaturlig död ger en avslöjande och känslosam inblick i rättsmedicinens värld och Richard Shepherd visar att han behärskar pennan med samma skicklighet som skalpellen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Onaturlig död
 2. +
 3. Jag andas, alltså finns jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag andas, alltså finns jag av Caroline Cederquist (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Onaturlig död. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Obduktioner
  Anna Birgitta (Dalarna), 23 december 2019

  Mycket intressant och lärorikt, om man nu skulle tänka sig in att byta yrke! Klart läsvärd! Inte obehagligt alls, om man inte är extremt känslig.

 2. Intressant och fängslande!
  Villivonkansbooks, 19 november 2019

  Richard Shepherd har utfört mer ån 23000 obduktioner. I boken får vi följa med Richard från de första obduktionerna han iakttar som student till dagen då han genomför sin första egna obduktion som nybliven rättsläkare. Richard blir framgångsrik och omtyckt i sitt jobb i sin vilja i att alltid ge en rättvis bild av vad personen dött ut av. Han för de dödas talan. Det gör att han ofta får vara med i olika rättsfall och bidra med sina iakttagelser och sin kunskap.
  Det är en otroligt intress... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Onaturlig död