Cilkas resa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2020-04-01
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
Cilka's Journey
Dimensioner
217 x 145 x 35 mm
Vikt
574 g
SAB
Hce
ISBN
9789188901736
Cilkas resa (inbunden)

Cilkas resa

(19 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-01
216
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Cilka Klein är sexton år när hon 1942 skickas till koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Lägerchefen på Birkenau, Johann Schwarzhuber, lägger märke till henne och tvingar henne att bli hans älskarinna.

Efter befrielsen stämplas Cilka som kollaboratör av ryssarna och skickas till ett avlägset, brutalt fångläger i Sibirien - Vorkuta. I Sibirien ställs hon inför nya prövningar och även ett obehagligt välbekant intresse från vakterna. Men livet förändras när hon träffar en vänlig, kvinnlig läkare som tar henne under sina vingar och låter henne hjälpa till att vårda de sjuka i lägret.

Död och skräck är alltid närvarande i lägret, vilket får henne att upptäcka en styrka hon inte visste att hon hade. I denna hårda verklighet börjar hon trevande bygga nya vänskapsband och trots allt som hänt henne inser hon att det finns utrymme för kärlek i hennes hjärta.

Cilkas resa är mycket mer än en skildring av kamp och lidande. Det är en upplyftande berättelse om mod, beslutsamhet och förmågan att älska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cilkas resa
 2. +
 3. Tatueraren i Auschwitz

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris (pocket).

Köp båda 2 för 275 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Cilkas resa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Cilkas resa
  Eva Lena Marita Rydin, 15 mars 2021

  Bra och spännande bok. Ville inte att den skulle ta slut....., hemska händelser. Vi får aldrig glömma ur hemska människor kan vara mot varandra.

 2. Fiktion blandat med lite fakta
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Jag hade höga förväntningar efter att ha läst och älskat "Tatueraren i Auschwitz" och dessa uppfylldes. Jag trodde innan jag började läsa att den skulle handla om Cilkas tid i Auschwitz, men där hade jag fel. Den handlar om hennes tid i nästa brutala läger, men med några få tillbakablickar till första lägret. Jag gillar Heather Morris sätt att berätta Cilkas historia med både fakta och fiktion. Det är bra att få ta del av historier inifrån lägren, historier ur olika perspektiv och vad som ibl... Läs hela recensionen

 3. Stark berättelse
  Lollos bokhörna, 7 september 2020

  Cilkas resa är en gripande och stark historia som är baserad på en sann berättelse. Cilka är 16 år när hon 1942 skickades till Auschwitz-Birkenau. Efter befrielsen stämplas Cilka som tyskvänlig av ryssarna och skickas till ett fångläger i Sibirien.

  En stark berättelse med starka karaktärer. Människor som kämpar för sina liv. Cilkas resa är en berättelse om kärlek, vänskap, hopp och förtvivlan. Men det är även en berättelse om mod och viljan att leva och överleva.

  Det är en v... Läs hela recensionen

 4. Viktigt ämne
  Bokhyllaniskuggan, 29 juni 2020

  ❥ Recension

  Åh, jag ville verkligen tycka mer om den här boken än vad jag gjorde. Jag tyckte jättemycket om föregångaren Tatueraren i Auschwitz och var också nyfiken på vad som hände med Cilka. Men jag fann den här boken lite tunn och stolpig, mer som ett uppräknande av händelser utan tillräckligt djup däremellan.

  Jag behöver väl inte ens skriva hur viktigt det är med berättelser och röster från Andra världskriget och andra historiska händelser. Detta är också en vikt... Läs hela recensionen

 5. Gripande läsning

  Författaren skrev tidigare den hyllade boken Tatueraren i Auschwitz och i den nämns Cilka och Heather blev efter den boken överöst av Mail om frågan; Vad hände med Cilka? Och då skrev hon denna bok - Cilkas resa som bygger på en sann berättelse.

  Året 1942 är Cilka 16 år och hon skickas till koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau där lägerchefen gör henne till sin älskarinna. Efter befrielsen stämplas hon som kollaboratör av ryssarna så hon skickas till ett fångläger i Sibirien. Den... Läs hela recensionen

 6. 3+
  Villivonkansbooks, 24 maj 2020

  Cilkas resa är en fristående uppföljare till Tatueraren i Auschwitz, som kom ut i Sverige 2018 och blev en stor succé. Jag läste boken när den kom ut och blev helt knockad av den. Den var så skrämmande och berörande och det är en bok som kommer stanna kvar i minnet i resten av mitt liv. Cilka som den här boken handlar om, fanns med lite även i den förra boken och på läsarnas begäran har författaren skrivit en uppföljare. Jag började läsa boken fysiskt men sen när jag skulle köra bil i ett äre... Läs hela recensionen

 7. Viktig och gripande
  @bokslukarfeministen, 23 maj 2020

  Denna, i likhet med föregångaren, är även den väldigt jobbig att läsa då den tar upp väldigt jobbiga ämnen. Dock är det ändå någonting som är så pass viktigt att fortsätta läsa och prata om. Även fast detta är en skönlitterär tolkning så innehåller den många delar som är väldigt relevanta så därför tycker jag att den är en väldigt viktig bok. Den är helt klart gripande och höll mig fast i läsningen.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Heather Morris