Cilkas resa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2020-04-01
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
Cilka's Journey
SAB
Hce
ISBN
9789188901736
Cilkas resa (inbunden)

Cilkas resa

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-01
169 189 Du sparar 20 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Cilka Klein är sexton år när hon 1942 skickas till koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Lägerchefen på Birkenau, Johann Schwarzhuber, lägger märke till henne och tvingar henne att bli hans älskarinna.

Efter befrielsen stämplas Cilka som kollaboratör av ryssarna och skickas till ett avlägset, brutalt fångläger i Sibirien - Vorkuta. I Sibirien ställs hon inför nya prövningar och även ett obehagligt välbekant intresse från vakterna. Men livet förändras när hon träffar en vänlig, kvinnlig läkare som tar henne under sina vingar och låter henne hjälpa till att vårda de sjuka i lägret.

Död och skräck är alltid närvarande i lägret, vilket får henne att upptäcka en styrka hon inte visste att hon hade. I denna hårda verklighet börjar hon trevande bygga nya vänskapsband och trots allt som hänt henne inser hon att det finns utrymme för kärlek i hennes hjärta.

Cilkas resa är mycket mer än en skildring av kamp och lidande. Det är en upplyftande berättelse om mod, beslutsamhet och förmågan att älska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cilkas resa
 2. +
 3. Sista tåget till London

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista tåget till London av Meg Waite Clayton (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Cilkas resa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gripande läsning

  Författaren skrev tidigare den hyllade boken Tatueraren i Auschwitz och i den nämns Cilka och Heather blev efter den boken överöst av Mail om frågan; Vad hände med Cilka? Och då skrev hon denna bok - Cilkas resa som bygger på en sann berättelse.

  Året 1942 är Cilka 16 år och hon skickas till koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau där lägerchefen gör henne till sin älskarinna. Efter befrielsen stämplas hon som kollaboratör av ryssarna så hon skickas till ett fångläger i Sibirien. Den... Läs hela recensionen

 2. 3+
  Villivonkansbooks, 24 maj 2020

  Cilkas resa är en fristående uppföljare till Tatueraren i Auschwitz, som kom ut i Sverige 2018 och blev en stor succé. Jag läste boken när den kom ut och blev helt knockad av den. Den var så skrämmande och berörande och det är en bok som kommer stanna kvar i minnet i resten av mitt liv. Cilka som den här boken handlar om, fanns med lite även i den förra boken och på läsarnas begäran har författaren skrivit en uppföljare. Jag började läsa boken fysiskt men sen när jag skulle köra bil i ett äre... Läs hela recensionen

 3. Viktig och gripande
  @bokslukarfeministen, 23 maj 2020

  Denna, i likhet med föregångaren, är även den väldigt jobbig att läsa då den tar upp väldigt jobbiga ämnen. Dock är det ändå någonting som är så pass viktigt att fortsätta läsa och prata om. Även fast detta är en skönlitterär tolkning så innehåller den många delar som är väldigt relevanta så därför tycker jag att den är en väldigt viktig bok. Den är helt klart gripande och höll mig fast i läsningen.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Cilkas resa