Cilkas resa (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (292.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Viktoria Flodström
Utgivningsdatum
2020-04-20
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Ylva Mörk
ISBN
9789188901903
Cilkas resa (ljudbok)

Cilkas resa Ljudbok

(42 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-04-20

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Cilka Klein är sexton år när hon 1942 skickas till koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau. Lägerchefen på Birkenau, Johann Schwarzhuber, lägger märke till henne och tvingar henne att bli hans älskarinna.

Efter befrielsen stämplas Cilka som kollaboratör av ryssarna och skickas till ett avlägset, brutalt fångläger i Sibirien - Vorkuta. I Sibirien ställs hon inför nya prövningar och även ett obehagligt välbekant intresse från vakterna. Men livet förändras när hon träffar en vänlig, kvinnlig läkare som tar henne under sina vingar och låter henne hjälpa till att vårda de sjuka i lägret.

Död och skräck är alltid närvarande i lägret, vilket får henne att upptäcka en styrka hon inte visste att hon hade. I denna hårda verklighet börjar hon trevande bygga nya vänskapsband och trots allt som hänt henne inser hon att det finns utrymme för kärlek i hennes hjärta.

Cilkas resa är mycket mer än en skildring av kamp och lidande. Det är en upplyftande berättelse om mod, beslutsamhet och förmågan att älska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Cilkas resa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande öde
  -, 29 maj 2020

  Välskriven historiskt intressant berättelse om människoöden under efterkrigstiden. Händelser vi inte får glömma.

 2. Stark berättelse
  -, 23 maj 2020

  Vi måste fortsätta att höra berättelser som denna. Vi får inte glömma. Cilkas resa handlar verkligen om att överleva på alla sätt som går, hur vidrigt det en är. Gråten sitter som en klump i halsen när jag förstår alla människornas lidande.

 3. Riktigt bra men samtidigt lite jobbig
  Ingela Nytomt (Uppsala), 11 maj 2020

  En stark rekommendation för de som tyckte om boken 'Tatueraren i Auschwitz'.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Heather Morris