Georgien berättar : Goris fästning - fjorton noveller (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tranans berättarserie
Antal sidor
417
Utgivningsdatum
2019-01-28
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Tamar Maisuradze
Medarbetare
Karchkhadze, Jemal (förf.) / Jandieri, Kote (förf.) / Megrelishvili, Guram (förf.) / Tavelidze, Irma (förf.) / Dochanashvili, Guram (förf.) / Kartvelishvili, Davit (förf.) / Khvedelidze, Beso (förf.) / Kordzaia-Samadashvili, Ana (förf.) / Morchiladze, Aka (förf.)
Dimensioner
180 x 120 x 25 mm
Vikt
468 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789188903068
Georgien berättar : Goris fästning - fjorton noveller (häftad)

Georgien berättar : Goris fästning - fjorton noveller

Häftad,  Svenska, 2019-01-28
250
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
De flesta av novellerna i Georgien berättar är hämtade från 2000-talets Georgien. Antologin innehåller i både tematisk och stilistisk mening omväxlande noveller om det samtida Georgien, som på ett märkligt sätt ser ut som olika bitar av ett och samma pussel.

Den georgiska litteraturen har genom historien präglats av två stora men sinsemellan olika krafter: den kristna kyrkan och ockupationsmakten Ryssland/Sovjet. Sedan frigörelsen från forna Sovjetunionen på 1990-talet har den georgiska prosan fått nytt liv genom en ung generation författare som visserligen fötts under sovjettiden, men som inte ämnat skriva enligt de gamla sovjetiska påbuden.

I Anina Tepnadze initierade förord får läsaren en god överblick över de författare och teman som präglat den georgiska litteraturen. Georgien berättar är inte bara en givande ingång för alla som är intresserade av Georgien; den erbjuder berättelser som ingen kan förbli likgiltig inför.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Georgien berättar : Goris fästning - fjorton noveller
  2. +
  3. Österrike berättar : varma och kalla bad - noveller och essäer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Österrike berättar : varma och kalla bad - nove... av Melitta Breznik, Marlene Haushofer, Marlene Streeruwitz, Dimitré Dinev, Karl-Markus Gauss (häftad).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »