Kambodja berättar : bladen faller långt från stammen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tranans berättarserie
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2020-01-13
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Anna Mattsson
Medarbetare
Seyha, Kao (förf.) / Chakriya, Phou (förf.) / Setharin, Penn (förf.) / Chhorn, Pen (förf.) / Vannarirak, Pal (förf.) / Kanharith, Khieu (förf.) / Bopha, Sor (förf.)
Dimensioner
180 x 120 x 15 mm
Vikt
283 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789188903242

Kambodja berättar : bladen faller långt från stammen

Häftad,  Svenska, 2020-01-13
250
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I novellantologin Kambodja berättar får vi möta ett land och en litteratur som präglats av en dramatisk nutidshistoria fylld av våld och korruption. Författarna kämpar mot censuren såväl som mot en fond av historielöshet; under Pol Pot-regimen tillintetgjordes inte bara författarna, utan även deras verk. Skrivandets hantverk är av den anledningen emellanåt trevande, stapplande, nyfött men också utforskande och uppfinningsrikt. Landets i praktiken svaga yttrandefrihet avspeglas i förkärleken för allegori och symbolik. Utslagning och fattigdom skildras genom en strykarkatts ögon, och utförsäljningen av naturtillgångar symboliseras av den båt som en fiskarfamilj luras att sälja. Det här urvalet noveller, översatta till svenska direkt från khmer, är en initierad introduktion till en litteratur som sällan tidigare översatts till svenska. Om Tranans berättarserie
Bokförlaget Tranan har gett ut mer än 20 titlar i sin berättarserien. Böckerna är novellantologier från länder runtom i världen. Urvalet görs av människor med inblick i ländernas kultur och litteratur och varje utgåva innehåller ett initierat förord. Seriens syfte är att sätta fokus på de olika ländernas litteratur och samtidigt lyfta fram novellkonsten i sig. Antologierna är perfekta introduktioner för alla som vill bredda sina läsupplevelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kambodja berättar : bladen faller långt från stammen
  2. +
  3. Österrike berättar : varma och kalla bad - noveller och essäer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Österrike berättar : varma och kalla bad - nove... av Melitta Breznik, Marlene Haushofer, Marlene Streeruwitz, Dimitré Dinev, Karl-Markus Gauss (häftad).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Du kanske gillar