Bland blommor : en vandring i Himalaya (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2023-03-08
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Among flowers : a walk in the Himalaya
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
205 x 140 x 20 mm
Vikt
344 g
SAB
Hceeq.04,Nobz Himalaya
ISBN
9789188903334

Bland blommor : en vandring i Himalaya

Inbunden,  Svenska, 2023-03-08
254
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Författaren Jamaica Kincaid reser till Nepal för att samla fröer till sin trädgård. I tre veckor vandrar hon upp och ner bland Himalayas sluttningar och blir betagen av det storslagna landskapet, de otillgängliga byarna och de tio meter höga rhododendronbuskarna. Men i bergen lurar också mindre trevliga inslag, såsom blodiglar och den maoistiska gerillan som satt skräck i lokalbefolkningen. Och längs vägen får hon syn på sig själv -- flickan som växte upp på en karibisk ö där man odlade för att äta, som nu är så privilegierad att hon befinner sig på expedition på andra sidan världen för att hitta de mest fantastiska prydnadsväxter till sin villaträdgård.

Bland blommor är en blandning av reseskildring, essä och memoar som ursprungligen beställdes av tidskriften National Geographics förlag. Idag, tjugo år senare, är den en viktig del av Jamaica Kincaids mångsidiga författarskap. Den här utgåvan innehåller ett nyskrivet förord av författaren.

Jamaica Kincaid föddes 1949 som Elaine Potter Richardson på den karibiska ön Antigua. Hon är författare till romaner som Lucy, Annie John och Min mors självbiografi, men har också tidigare skrivit om odling och växter i (Boken om) Min trädgård: (Tranan 2020). Kincaid är en författare med ett helt eget uttryck och med en förmåga att på samma gång grotta ner sig i detaljer och levandegöra det stora sammanhanget, ibland i en och samma mening.

Niclas Nilsson är en av Sveriges mest ansedda översättare från engelska. Han har tidigare översatt flera av Kincaids romaner, men även författare som George Saunders, Marilynne Robinson och Anne Sexton.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bland blommor : en vandring i Himalaya
  2. +
  3. (Boken om) Min trädgård

De som köpt den här boken har ofta också köpt (Boken om) Min trädgård av Jamaica Kincaid (inbunden).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jamaica Kincaid