Oanade möjligheter : ett ledningsgruppsseminarium i corporate citizenship (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2000-01-01
Förlag
Caduceus Förlag AB
Dimensioner
212 x 144 x 19 mm
Vikt
411 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789188908032
Oanade möjligheter : ett ledningsgruppsseminarium i corporate citizenship (inbunden)

Oanade möjligheter : ett ledningsgruppsseminarium i corporate citizenship

Inbunden Svenska, 2000-01-01
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Trots den allt mer frenetiska betoningen på vinsten och börsvärdet är det verkligt genomgripande förändringar på gång i synen på näringslivets roll, syfte och samhällsansvar. Förändringar som går att fånga upp med begreppet corporate citizenship.
Det är i huvudsak två faktorer som bidrar till att det på allt fler företag växer fram en insikt om att långsiktigt hållbar utveckling kräver att företaget är en god och ansvarstagande medborgare i sitt samhälle: kraven från medvetna konsumenter och det rådande ekonomiska systemets djupt problematiska sociala, politiska och miljömässiga konsekvenser.
I Oanade möjligheter är det skarpt läge. Ett stort och ansett företag har dragits in i mediacentrifugen genom att ett Stripteasereportage avslöjat att en av företagets underleverantörer använt barnarbetare. Ledningsgruppen kan inte enas om vilka långsiktiga slutsatser som bör dras av det inträffade. Därför engageras konsulten Johannes Funt.
Under hans ledning utspinner sig ett mycket intressant samtal om innebörden av corporate citizenship. Och inför läsarens ögon målas sakta med säkert upp en vision av hur en strategiskt klarsynt förtagsledning skall gå till väga för att göra verklighet av sin corporate citizenshipvision.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Oanade möjligheter : ett ledningsgruppsseminarium i corporate citizenship
  2. +
  3. Den vise VD:n

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vise VD:n av Karl-Erik Edris (pocket).

Köp båda 2 för 207 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl-Erik Edris

Bloggat om Oanade möjligheter : ett ledningsgruppsse...

Övrig information

Trots den allt mer frenetiska betoningen på vinsten och börsvärdet är det verkligen genomgripande förändringar på gång i synen på näringslivets roll, syfte och samhällsansvar. Förändringar som går att fånga upp med begreppet corporate citizenship. Det är i huvudsak två faktorer som bidrar till att det på allt fler företag växer fram en insikt om att långsiktigt hållbar utveckling kräver att företaget är en god och ansvarstagande medborgare i sitt samhälle: kraven från medvetna konsumenter och det rådande ekonomiska systemets djupt problematiska sociala, politiska och miljömässiga konsekvenser. I Oanade möjligheter är det skarpt läge: ett stort och ansett företag har dragits in i mediacentrifugen genom att ett Striptease-reportage avslöjat att en av företagets underleverantörer använt barnarbete. Ledningsgruppen kan inte enas om vilka långsiktiga slutsatser som bör dras av det inträffade. Därför engageras konsulten Johannes Funt. Under hans ledning utspinner sig ett mycket intressant samtal om innebörden av corporate citizenship. Och inför läsarens ögon målas sakta men säkert upp en vision av hur en strategiskt klarsynt företagsledning skall gå till väga för att göra verklighet av sin corporate citizenshipvision.