Vidare och vidare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2021-10-11
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Översättare
Lars Kleberg, Johan Öberg, Kajsa Öberg Lindsten
Medarbetare
Plax, Dmitri (red.) / Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
220 x 150 x 32 mm
Vikt
632 g
SAB
Hce
ISBN
9789188913418

Vidare och vidare

Inbunden,  Svenska, 2021-10-11
218
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Med sin språkmedvetenhet och humor är Lev Rubinstein en av den ryska poesins förnyare, en självklar litterär referens och en stark frihetlig röst i dagens kaotiska och alltmer auktoritära Ryssland. Under Moskvakonceptualismens guldålder på 1970-talet, då bildkonst, teater, ljudkonst och poesi fick klinga tillsammans, utvecklade Rubinstein en helt egen genre med dikter uppbyggda av heterogena noteringar, kommentarer, dokumentära inskott och lyriska intermezzon, en genre som då associerades till kartotek och bibliotek, men idag lika gärna kan läsas musikaliskt eller som förelöpare till sociala medier som Facebook och Twitter.

Vidare och vidare är ett montage av några av Lev Rubinsteins mest kända dikter/ordkonstverk från 1974 till 2008. I utgåvan återfinns såväl utvecklade versioner av tidigare översättningar (ur Tiden går. Ur Det stora kartoteket) som ett tiotal helt nya översättningar.

Lev Rubinstein, född 1947 i Moskva, poet och essäist. Han är på en gång språkfilosof och performanceartist, berömd för sina dikter skrivna på kartotekskort. På 1970- och 80-talen var han en ledande gestalt inom Moskvakonceptualismen, och på senare år har han blivit en av den ryska oppositionens mest framträdande röster.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lev Rubinstein

  • Mor var rar

    Lev Rubinstein

    »Rubinstein älskar romanfiktioner och pastischer, men är samtidigt klichédödare, utan att själv vilja slippa undan ironin. Också han är Ryssland. Även han darrar. Det här är jag.« Magnus Florin, Expressen   Den ryske poeten, essäisten och ofr...

  • Glänta 3-4(2023) Gränssnitt

    Johan Öberg, Lev Rubinstein, Lina Wolff, Joni Hyvönen, Agri Ismaïl

    Ett gränssnitt är den mekanism som gör det möjligt för oss att interagera med någonting som annars skulle förbli utom räckhåll. Vanligtvis används ordet för mobilernas och datorernas skärmar och tangentbord, som i det här numret diskuteras av förf...