Krigets färger : ett vittnesmål (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2022-03-24
Förlag
Ersatz
Översättare
Ola Wallin
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Kma.59,Lz Babtjenko, Arkadij
ISBN
9789188913487
Krigets färger : ett vittnesmål (pocket)

Krigets färger : ett vittnesmål

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-03-24
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Den är svår att lägga ifrån sig. Det är helt enkelt en skitbra bok.« Yukiko Duke, Gomorron Sverige

Om Krigets färger:

Som artonårig värnpliktig skickas ryssen Arkadij Babtjenko till kriget i Tjetjenien. De unga soldaterna misshandlas dagligen av veteranerna och traumatiseras för livet i striderna med den tjetjenska gerillan. Babtjenko tecknar våldets skoningslösa spiral: veteranerna pressar de värnpliktiga på pengar för att köpa sprit och heroin, de värnpliktiga säljer vapen till gerillan för att kunna betala, gerillan anfaller de ryska trupperna med deras egna vapen och veteranerna tar ut sin vrede på de värnpliktiga...

Efter fyra år i armén återvänder Babtjenko till Moskva, nedbruten men fast besluten att bli fri sina mardrömmar genom att skriva Krigets färger. Sedan dess har han tvingas fly från Ryssland och lever nu i Ukraina, där han verkar som oberoende krigsreporter. För de svenska läsarna är Arkadij Babtjenko inte minst känd för sina uppmärksammade artiklar i Dagens Nyheter under de senaste åren.

Om Dagar i Alchan-Jurt:

»Runtomkring rasar kriget, och som vanligt fattar inte en jävel någonting.«

Januari år 2000. Ryska trupper belägrar en liten by i Tjetjenien, där sexhundra rebeller har förskansat sig. Soldaterna stelfrusna, hungriga, törstiga och trötta ligger i sina ställningar och väntar. Ingen vet vad de kämpar för, ingen vet vad som händer. Det är en av alla dagar i Alchan-Jurt, och regnet bara fortsätter falla.

Nyutgåvan innehåller både Krigets färger (2007) och Dagar i Alchan-Jurt (2014).

» när jag läser Arkadij Babtjenkos skildring av sin tid som rysk soldat i Tjetjenien är det som om tidigare vittnesbörd var rena romantiken. Remarque var en idylliker. Om man jämför. Apocalypse now en av de allra bästa krigsfilmerna blir med den läsarten något för 91:an Karlsson.« Doktor Gormander, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Krigets färger : ett vittnesmål
 2. +
 3. Rysslands förlorade seger : krigets virus - invasionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands förlorade seger : krigets virus - inv... av Arkadij Babtjenko (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Krigets färger : ett vittnesmål. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hur ryssar krigar
  Gunilla Fahlström, 10 maj 2022

  Förstår nu hur ryssar tänker. Eller inte. Förstår mer vad gäller pågående Ukrainakriget. Samma taktik som i deras andra anfallskrig.

 2. Utbredd penalism
  Torbjörn, 21 april 2022

  Värnpliktiga i Ryssland förnedras och bestraffas utan anledning av sina överordnade. Ständigt. Penalismen tycks finnas på alla militära nivåer. Boken är ändå lättläst och intressant.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Arkadij Babtjenko