Folket i krig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2022-08-29
Förlag
Ersatz
Översättare
Kajsa Öberg Lindsten
Originaltitel
Narod vo vojne
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
213 x 143 x 14 mm
Vikt
326 g
SAB
Kma.47,Kma.52
ISBN
9789188913517

Folket i krig

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-08-29
195
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förord av Peter Englund

Under första världskriget tjänstgjorde Sofia Fedortjenko som sjuksköterska i ryska armén. En dag började hon skriva ner vad de sårade soldaterna, de flesta analfabeter och bönder, sade till varandra.

»Hon svävar någonstans i bakgrunden, men man hör henne aldrig. Vi hör bara de namnlösa soldaternas röster och deras beskrivningar av lidande, längtan, smärta, grymhet, feghet. Berättelserna avlöser varandra, monolog efter monolog...« Sara Danius

Sofia Fedortjenko, rysk sjuksyster, författare och barnboksförfattare. Sommaren 1917 utgavs i bokform de nedtecknade berättelserna som hon hade avlyssnat vid sjukbäddarna ett par år tidigare. Sedermera utgav hon liknande berättelser från både februarirevolutionen och inbördeskriget.

Ur boken: »Jag vet inte vad jag skall ta mig till ... Till en början stred jag lugnt. Livet var uselt, jag klagade inte, jag trodde att livet var sådant ... Men ett liv i elände är som ett ändlöst fält ... Och nu är jag fullständigt förvirrad -- jag tror inte att jag lever i den här världen ... Det är som en dröm om pannkakor, eller som en förbannelse ... Och jag kan inte hitta mig själv.«
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folket i krig
  2. +
  3. Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförbindelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den dolda alliansen : Sveriges hemliga Natoförb... av Mikael Holmström (storpocket).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »