Över floden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2024-02-29
Förlag
Ersatz
Översättare
Tomas Håkanson
Originaltitel
Przewóz
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
211 x 143 x 25 mm
Vikt
582 g
SAB
Hcemc.01
ISBN
9789188913661

Över floden

Inbunden,  Svenska, 2024-02-29
240
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Östra Polen, juni 1941. Fullmånen lyser över de sumpiga ängarna, de skuggiga fruktträdgårdarna och Bug, den kalla floden som klyver världen i två hälfter. På ena sidan finns tyskarna med sina stridsvagnar, lastbilar och döds maskiner. På den andra väntar ryssarna. Och mellan stränderna skjutsar färjkarlen Lubko alla som kan betala. I skogen gömmer sig de judiska syskonen som är på väg till det förlovade landet och partisanpojkarna för vilka allt fortfarande är ett äventyr. Alla väntar, medan sommarvärmen fördunklar tankarna.

En liten pojke ser och hör och lägger allt på minnet: åskdånet från de annalkande bombplanen, den skälvande jorden. Många år senare försöker författaren bringa klarhet i historien som hans pappa aldrig berättade för honom.

»Stasiuk har genom en rad böcker utvecklat en europeisk blues. Europa sett från Karpaternas oansenliga småstäder, ödsliga vägar och tilltufsade människor. Tilltalet är säreget och enastående, tungsinnet vidsträckt.« Per Wirtén

Andrzej Stasiuk, född 1960 i Warszawa, anses vara en av de främsta författarna i den postkommunistiska polska författargenerationen, även verksam som journalist, poet och manusförfattare. År 1992 debuterade han med »Mury Hebronu« (Hebrons murar), en samling berättelser som skildrar hans upplevelser i fängelse som värnpliktsvägrare under krigstillståndet i Polen i början av 1980-talet. Det stora genombrottet både i Polen och internationellt kom med romanen »Världen bortom Dukla« och »Nio«.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Över floden
  2. +
  3. Tidstillflykt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tidstillflykt av Georgi Gospodinov (inbunden).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andrzej Stasiuk