Rysslands förlorade seger : krigets virus - invasionen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2023-04-28
Förlag
Ersatz
Översättare
Ola Wallin
Medarbetare
Wallin, Ola (form)
Dimensioner
180 x 110 x 18 mm
Vikt
176 g
SAB
Kma.6
ISBN
9789188913722
Rysslands förlorade seger : krigets virus - invasionen (pocket)

Rysslands förlorade seger : krigets virus - invasionen

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-04-28
79
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Av författaren till Krigets färger.

"Ryssar, alla era historier om belägringen av Leningrad, om stridsvagnshindren som räddade Moskva 1941, om bärnstensrummet och den heroiska räddningen av monumenten i Tsarskoje Selo, om de nazistiska bödlarna, ni fattar väl att ni kan stoppa upp allt det där i röven nu? Ni lever i ett fascistiskt land, i Fjärde riket, som redan helt öppet bedriver en fascistisk politik med koncentrationsläger och tortyr i det egna landet och startar ett aggressivt, fascistiskt angreppskrig mot ett främmande territorium, ni bär foton av era ockupantfarfäder, den röda fascismens soldater, samtidigt som ni ropar: Vi besegrade fascismen! Fattar ni inte vilka pundare ni är?" Arkadij Babtjenko

I en rasande och förtvivlad skildring av det putinistiska Rysslands väg mot avgrunden ger den rysk-ukrainske författaren, bloggaren och krigsveteranen Arkadij Babtjenko sin syn på händelseutvecklingen före och efter den ryska invasionen av Ukraina den 24 februari 2022.

Arkadij Babtjenko, född 1977 i Moskva, skickades till kriget i Tjetjenien som nittonårig värnpliktig. Hans bok om den tiden, Krigets färger (2007/2022), betraktas som en av de stora krigsskildringarna och är ett unikt vittnesmål inifrån den ryska armén. Babtjenko lever i exil sedan 2017, efter upprepade mordhot.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rysslands förlorade seger : krigets virus - invasionen
  2. +
  3. Den längsta av resor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den längsta av resor av Oksana Zabuzjko (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rysslands förlorade seger : krigets virus - invasionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En svidande örfil på härskaren i Kreml
    Lars-Olof Sarin, 15 januari 2024

    Liknar inget annat man läser idag - en ögonöppnare. Att det förekommer en del upprepningar får man ha överseende med. Kanske är den också ett nyttigt bidrag till en något modifierad syn på Ukrainas nuvarande president, jämfört med den bild vi får via våra "normala" medier. Tacksamt nog finns förklaringar till begrepp och personer som vi troligen inte är bekanta med.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Arkadij Babtjenko