Art of the Bible I - Dialogen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-10-09
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789188915023
Art of the Bible I - Dialogen (e-bok)

Art of the Bible I - Dialogen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-10-09
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Min text är en parafras av Jobs bok i Bibelns Gamla Testamente, i dialogen som sker mellan Job och den Gud som Job alltid trott på och heller aldrig ger upp trots alla olyckor han utsätts för. Med som samtalspartner finns också fyra personer som kallas som vänner till Job, och som ofta ger sin syn på Gudstro och ifrågasätter också Jobs tro som rättfärdig.

Bibeltextens ursprung använder jag som en spegel i ett kreativt och terapeutiskt skrivande, som innefattar innehållet i texten och som form. I helhet skapar detta en symbolisk bild som får en personlig betydelse i min egen situation. Jobs kamp med Gud och ondskan jämför jag i texten, som ett möte med en medial (andlig) patologisk narcissist/psykopat och försöker se hur detta kan leda till utveckling och inte förstörelse, för människan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingela Vallgren Lindgren

  • #Remote Control

    Ingela Vallgren Lindgren

    En religionspsykologisk thriller med bibliska tolkningar ur ett feministiskt perspektiv. Boken handlar om en mans maktövertagande av en kvinnas liv, som han kontrollerar genom sk mind-control och tankestyrning. På så sätt kan han manipulera hennes...

Bloggat om Art of the Bible I - Dialogen