Rebellkirurgen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2018-12-20
Förlag
Vulkan
Dimensioner
240 x 173 x 18 mm
Vikt
628 g
SAB
Lz
ISBN
9789188915085
Rebellkirurgen (häftad)

Rebellkirurgen

(14 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad Svenska, 2018-12-20
199
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När Rebellkirurgen visades på SVT juni 2017 skedde det som överläkarkollektivet försökt förhindra under fyra decennier. Nageln i ögat, den uppkäftige invandraren som vägrade rätta sig i ledet framställdes som det alla visste att han egentligen var: en virtuos med skalpellen som vände på himmel och jord för sina patienter. Låt den oavkortade historien ta dig från Palmetidens Sverige till Etiopiens landsbygd och Kambodjas djungel. En episk berättelse om kampen mot förtryckande auktoritet, ansiktslösa byråkrater, hopplösa odds och inre demoner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rebellkirurgen
 2. +
 3. En personlig resa

De som köpt den här boken har ofta också köpt En personlig resa av Magnus Norell (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Rebellkirurgen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Om ett liv som läkare
  Anders Dimberg, 1 oktober 2019

  Nästan jämnårig kollega, där mycket känns igen från Sverige, och mycket intressant från u-landsverksamhet. Det mesta av synpunkterna på den svenska sjukvården delar jag, även om min egen yrkesverksamhet var betydligt mer positiv, vad det gäller samarbete med kolleger.

 2. En otrolig resa
  Daniel Erichsen, 25 maj 2019

  Ok jag är jävig, Erik är min pappa och jag har hjälpt till med boken. MEN jag lovar att om du är det minsta nyfiken på livet som ensam kirurg i Etiopiens landsbygd, om du någonsin känt dig motarbetad av folk som inte förstår att du vill väl eller om tycker om att skratta så kommer du inte bli besviken!

 3. Underhållande och tankeväckande
  Lena Hultman, 17 april 2019

  Jag kunde inte släppa Rebellkirurgen hela förmiddagen när jag börjat läsa den. Visst är den faktaspäckad och dramatisk, men också oerhört underhållande med sina stundtals bitska och provokativa beskrivningar - oavsett om vi befinner oss i Europa, Asien eller Afrika. Han kan skriva den här författaren och han är en berättare av guds både. Läs den här boken! Du ångrar dig knappast!

 4. Dr. som älskade sitt jobb.
  Leena, 15 april 2019

  Utmärk beskrivning av hur mycket man kan göra med små resurser i fattiga länder. Han har utmärkt utbildning för att jobba på sjukhus som betjänar stora områden med alla tänkbara diagnoser. Man kan tycka att boken kanske är dramatiserat, men så var verkligheten. Jag talar om egen erfarenhet, eftersom jag arbetade på samma sjukhus i Aira, Etiopien innan Erik kom dit.
  Jag har inte svårt att förstå att Dr. Erik hade svårt att jobba i Sverige, och att han ser det som ett privilegium at... Läs hela recensionen

 5. Inte en vanlig doktor!
  Siw Inger , 10 april 2019

  En uppfriskande skildring av en läkare som verkligen brinner för att hjälpa människor med allehanda sjukdomar både i Sverige och Etiopien främst. Prestigelös och med en enorm uppfinningsrikedom där inte pengar finns till dyrbar utrustning klarar han av att lösa problem med hjälp av cykelekrar, fiskelinor och hårklämmor och billiga borrar! .
  Boken är lättläst även för den utan medicinska kunskaper. Mer än en gång undrar jag hur han kunde orka med att vara så kreativ och aktiv under s... Läs hela recensionen

 6. Superbra!!
  Gustav, 9 april 2019

  Kan varmt rekommendera denna bok till alla. Spännande och mycket intressant läsning. Det är svårt att lägga ifrån sig boken när man börjat läsa.

 7. Inspirerande och lärorikt!
  Yohannes, 9 april 2019

  En oerhört inspirerande och fantastiskt bok om en resa på andra sidan jordklotet.
  Eric tar med oss på beskrivande och personlig berättelse om motgångar, optimism och kreativitet.
  En läkare som är mindre förtjust i byråkrati och finner sitt livsarbete i Etiopien och Kambodja.
  Ärlig och inspirerande med en touch av humor på det hela. Rekommenderar starkt!!

 8. Fantastisk läsning
  Kajsa, 9 april 2019

  Författaren tog med mig på detaljerade berättelser från verkligheter långt ifrån min egen. Fantastiska livsöden, osannolika ingrepp och med humor, glädje och uppriktighet berättar han om sjukvård när den egentligen är som bäst, enkel, effektiv, patienten först och obyråkratiskt. Det går inte att släppa den och man skulle så gärna vilja vara en del av operationsteamet och uppleva allt på plats i både Etiopien och Kambodja! Hade lagt mig under Eriks operationsinstrument vilken dag som helst :)

 9. Ruskigt bra
  Gudrun , 12 mars 2019

  En bok som man inte gärna vill släppa när man börjat läsa. För den som verkar inom sjukvården måste den vara ännu bättre, då man som icke sjukvårdskunnig ibland kanske inte förstår hur det borde gå till vid exvis en operation. Erik sätter fingret på den svenska sjukvården och hur mycket som har gått snett där, exvis att administrationen numera verkar vara en huvuduppgift.

 10. Fascinerande bok om en oerhört kompetent kirurg.
  Hans Torbjörn Tropp, 21 januari 2019

  Erik Erichsen är oerhört kompetent som kirurg. Han har lång erfarenhet från Ortopedisk kirurgi. Han har vidareutbildat sig inom andra kirurgiska discipliner och använt sin kunskap när han arbetat i andra länder, framför allt i Afrika. Han har dokumenterat ett arbete med stor arbetsbörda och framför allt mycket hög nivå inom många områden - allmänkirurgi, gynekologi och ortopedi etc. Han har en fantastisk uppfinningsrikedom som kommit patienterna till gagn. Erik har dock sällan tålamod med den... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Rebellkirurgen