Håll metastaserna i schack (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2019-03-04
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
205 g
SAB
Vep
ISBN
9789188915788
Håll metastaserna i schack (kartonnage)

Håll metastaserna i schack

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2019-03-04
102
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att få diagnosen spridd cancer är förknippat med sorg och smärta, men tack vare en framgångsrik forskning finns åtskilligt att göra som både förlänger livet och ger en god livskvalitet.

Spridd bröstcancer anses numera vara en kronisk sjukdom som går att behandla i stor utsträckning och som man måste lära sig att leva med. All behandling är dock individuell utifrån den typ av bröstcancer det gäller och vad den drabbade klarar av.

Enligt lagen ska patienter vara delaktiga i sin behandling, något som inte är lätt med dagens högt specialiserade sjukvård. Avsikten med denna bok är att ge en saklig och lättläst information om spridd bröstcancer och vilka behandlingar som finns, men också att bidra med fakta som kan behövas för att kunna ta ställning till olika behandlingar och lära sig leva med sin sjukdom. Hur fungerar kroppen, vad säger olika undersökningar, hur behandlar man smärta är något av vad som tas upp, liksom sjukvårdens organisation, Försäkringskassans roll och närståendes situation.

Visserligen finns det en mängd olika cancerformer, men de har ändå vissa gemensamma drag. Boken är i första hand skriven för bröstcancerpatienter, men även personer med andra cancerdiagnoser bör kunna ha användning av boken.

Författaren är farmaceut och behandlades för Non Hodgkins lymfom 2006, bröstcancer 2013 och är metastaspatient sedan 2017. Dessa erfarenheter, medicinska faktaskrifter, seminarier, diskussioner med sjukvårdspersonal och vad mina medsystrar undrat över ligger till grund för boken. Förhoppningen är att både personer med spridd cancer och deras närstående ska ha nytta av den. Även sjukvårdspersonal bör ha glädje av boken och dess patientperspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Håll metastaserna i schack
 2. +
 3. Onkologisk omvårdnad - Patient - problem - åtgärd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Onkologisk omvårdnad - Patient - problem - åtgärd av Anne Marie Reitan, Tore Kr Schjölberg (häftad).

Köp båda 2 för 792 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Håll metastaserna i schack. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tydlig och informativ bok
  Åsa Marie Dahlqvist, 20 juni 2019

  Boken beskriver på ett lättläst språk och med en tydlighet som är befriande.
  Både jag och maken läste boken med behållning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Langlet

 • Ta kommandot över din bröstcancer

  Eva Langlet

  Den här boken vänder sig till dig som drabbats av bröstcancer. Tyvärr är du inte ensam. Drygt 9000 kvinnor och ett fåtal män får beskedet varje år, och eftersom de flesta hunnit en bit upp i åren har de troligen arbetskamrater, släktingar eller vä...