Naturens hemlighet ? återfinn din plats i det stora sammanhanget (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (219.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Eva Sanner
Utgivningsdatum
2018-12-01
Förlag
Bladh by Bladh
ISBN
9789188917003

Naturens hemlighet ? återfinn din plats i det stora sammanhanget Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2018-12-01
119
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Återfinn din plats i det stora sammanhanget!

Att vara ute i naturen och tillbringa tid i skog och markhar en avgörande betydelse för vårt välbefinnande. Förutom bättre hälsa, färre depressionssymtom, större lugn, snabbare tillfrisknande med flera direkt mätbara effekter, så har också ett regelbundet möte med naturen en stor betydelse för oss på det existentiella planet. Vi finner en bortglömd del av oss själva i skogen, när vi återvänder dit. Vår kropp, vår hjärna och våra sinnesorgan är utvecklade under miljontals år i samspel med levande natur omkring oss. Därför behöver vi vara där ute, för att lära oss mer om oss själva och uppleva oss själva fullt ut.

En ny gren inom psykologin kallad ekopsykologi sätter människan i relation till naturen omkring henne och ser denna relation som en resurs, inte bara för människors välbefinnande, men också förstås för planetens framtid. Inspirerad av ekopsykologiska tankegångar undersöker Eva Sanner hur vi alla kan få en närmare relation till naturen som omger oss och vilka positiva konsekvenser detta kan ge i våra liv.

Naturen har lösningar på många av våra frågor om tid och tålamod, om hur vi följer spår, om hur vi kan organisera oss i effektiva grupper, om hur vi hanterar mörker och årstidsväxlingar och hur vi förhåller oss till det som är vilt och otämjt.

Ljudboken är inläst av författaren och texten har kompletterats med passande naturljud som förhöjer lyssningsupplevelsen.

Om författaren:
Eva Sanner är journalist inom området hälsa och personlig utveckling sedan mer än tjugo år. Hon har gett ut flera väl mottagna böcker i olika ämnen, framförallt kärlek och intimitet, som Passionskoden (Bladh by Bladh), Kåt, glad och tacksam och Kärlek en handbok (Bonniers). Hon är diplomerad psykosyntesterapeut och har lång erfarenhet av terapi med individer, par och grupper samt en ettårig utbildning i ekopsykologi. Eva driver en privat mottagning i Göteborg och bor på landet där hon njuter av odling, natur och tid för sitt författarskap. Detta är hennes tionde bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »